Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάη 2004 - αριθ. φύλλου: 8874

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αξιώνει επιτακτικά νέα αντιλαϊκά μέτρα

Την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, νέα μέτρα για το ασφαλιστικό και τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών απαιτεί η ετήσια έκθεση του διεθνούς κεφαλαιοκρατικού οργανισμού, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ προβληματίζεται για το χρόνο επιβολής των νέων μέτρων, σκεπτόμενη το πολιτικό κόστος, μπροστά στις ευρωεκλογές και τους Ολυμπιακούς Αγώνες


ΣΕΛ.  23

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
«ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ» η ψήφος φοιτητών - σπουδαστών

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές. Μια εκλογική μάχη που πρέπει να αναδείξει συλλόγους πιο αγωνιστικούς, πιο μαχητικούς για να αντιμετωπιστεί η επίθεση που δέχεται το δικαίωμα της νεολαίας στη μόρφωση από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας είναι η μόνη δύναμη που καλεί τους νέους και τις νέες να στείλουν με την ψήφο τους ηχηρό μήνυμα αντίστασης και απειθαρχίας σ' αυτή την πολιτική.

Τους καλεί να σκεφτούν και να κρίνουν. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που υποβαθμίζει τις σπουδές τους και θέλει τη μάζα των αποφοίτων φτηνή εργατική δύναμη. Να ισχυροποιήσουν την αντίσταση στην πολιτική του κεφαλαίου, που τους στέλνει στην ανεργία και την ανασφάλεια ή κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Η σημερινή ψήφος πρέπει «να πιάσει τόπο». Η πολύπλευρη δουλιά της ΠΚΣ, η σταθερή ανοδική πορεία και παρέμβασή της στο φοιτητικό κίνημα, έχει ρίξει το «σπόρο». Η ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ απάντηση ρήξης και ανατροπής είναι ο δρόμος για τους φοιτητές - σπουδαστές.


ΣΕΛ.  20   -   21

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή

Με περιοδείες και συσκέψεις οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης των συμβασιούχων, την Παρασκευή 14 Μάη, που διεκδικούν μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία για όλους. Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες θολώνουν τα νερά δείχνοντας το όψιμο ενδιαφέρον τους με συνεδριάσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις και κάθε λογής «διαλόγους» (φωτό από πρόσφατη κινητοποίηση συμβασιούχων)


ΣΕΛ.  17

Ελεος!

Η Χρυσάνθη Λαιμού, σύζυγος του Παναγιώτη Λαιμού, μεγαλοεφοπλιστή του Λονδίνου, από τον περασμένο Δεκέμβρη, έχει χάσει, λέει, τον ύπνο της, γιατί ο προσωπικός της μπάτλερ, της άρπαξε τα κοσμήματά της και εξαφανίστηκε. Την είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα «ΕΣΠΡΕΣΣΟ», και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Χρ. Λαιμού, προκειμένου να ...γλιτώσει πλέον από τον εφιάλτη που ζει, επικήρυξε τον μπάτλερ της με 300.000 ευρώ!

Δε θα ασχοληθούμε με το τεράστιο ποσό που διαθέτει η ...επιφανής αυτή κυρία μόνο και μόνο για να «πιαστεί» ο μπάτλερ της, όταν εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα. Ομως, αυτό που θα πούμε είναι το εξής: Στο τέλος Φλεβάρη του 1997, το φορτηγό πλοίο «ALBION TWO» του Π. Λαιμού βυθίστηκε αύτανδρο στο Βισκαϊκό κόλπο, με 27 ναυτεργάτες πλήρωμα. Ηταν τέτοια η σαπίλα του πλοίου, ώστε κόπηκε σε τρία κομμάτια. Βέβαια, το χέρι του νόμου δεν άγγιξε τον μεγαλοεφοπλιστή για το πολύνεκρο έγκλημά του. Αραγε, η κ. Λαιμού πώς να κοιμόταν τότε, που 27 άνθρωποι βρήκαν αυτόν τον τραγικό θάνατο μέσα στο καράβι του συζύγου της; Πώς να κοιμήθηκε τότε, που ο Π. Λαιμός εισέπραξε τα ματωμένα δολάρια από την ασφάλεια του πλοίου; Ελεος, πια, με τα παράσιτα της κοινωνίας!



ΚΟΥΒΑ
Σε επαναστατική ετοιμότητα

«Ο βασικός στόχος είναι να συνεχιστεί η τελειοποίηση των τακτικών, των τεχνικών, των μεθόδων και των αρχών του πολέμου σε όλη τη χώρα και η εγρήγορση της επαναστατικής, πατριωτικής και σοσιαλιστικής συνείδησης» τονίζει ανακοίνωση της Κουβανικής κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  14
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αιματηρή εισβολή και σκληρές μάχες

Μία από τις σκληρότερες μάχες των τελευταίων μηνών σημειώθηκε, χτες, στην πόλη της Γάζας, που στοίχισε τη ζωή σε έξι Παλαιστινίους και σε ισάριθμούς Ισραηλινούς στρατιώτες, των οποίων το όχημα ανατινάχτηκε


ΣΕΛ.  13
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Προσπάθειες «αποπροσανατολισμού»

«Παραβλέψεις» της αμερικανικής στρατιωτικής ηγεσίας «γέννησαν» τα βασανιστήρια Ιρακινών κρατουμένων, κατά τον Αμερικανό αξιωματικό που πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ