Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάη 2004 - αριθ. φύλλου: 8875

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποτέλεσμα της ΟΝΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής η ακρίβεια

Ακρίβεια και εισόδημα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της κερδοφορίας του κεφαλαίου από τη μια και της ανέχειας των λαϊκών μαζών από την άλλη. Είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ΟΝΕ και της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  17

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Προετοιμάζονται ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ σε βάρος του λαού

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την οικονομία

Είναι δικαίωμα της νέας κυβέρνησης να κάνει την απογραφή των δημοσίων οικονομικών και να παρουσιάσει την όποια εικόνα τους, αλλά υπάρχει και σκοπιμότητα, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή της παρέμβαση στη Βουλή και συμπλήρωσε: Προετοιμάζεται το έδαφος για νέα, σκληρότερα μέτρα λιτότητας, στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με την αντιλαϊκή πολιτική και της απελθούσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, έρχονται πολύ χειρότερες μέρες για το λαό.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν ουσιαστικά η μόνη, που αναφέρθηκε στο ταξικό περιεχόμενο της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής -προηγούμενης και νυν κυβέρνησης - και τα αναπόφευκτα αποτελέσματά της, την προκλητικά αυξανόμενη κάθε χρόνο κερδοφορία για μια χούφτα μεγάλες επιχειρήσεις και τη διευρυνόμενη ανέχεια για τους πολλούς. Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και ο Ν. Κωνσταντόπουλος αναλώθηκαν σε διάφορες πλευρές διαχείρισης της οικονομίας, αφήνοντας στην άκρη την ακρίβεια, τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς και μεροκάματα, τις εξευτελιστικές συντάξεις, όπως και την προκλητική συσσώρευση αμύθητου πλούτου από τους λίγους «έχοντες και κατέχοντες».


ΣΕΛ.  7   -   9

Motion Team

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ανοδική πορεία της ΠΚΣ

Μαζικά, όπως σταθερά τα πέντε τελευταία χρόνια, προσήλθαν στις κάλπες των χτεσινών φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών οι φοιτητές και σπουδαστές. Νέα άνοδο διαγράφουν και πάλι οι ψήφοι αντίστασης και ανυπακοής στην κυρίαρχη πολιτική που συγκεντρώνει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ»


ΣΕΛ.  14   -   15


ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Σήμερα το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές παρουσιάζεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο εκλογικό κέντρο της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους)


ΣΕΛ.  3
Αλληλεγγύη στην Κούβα

«Η Κούβα χρειάζεται την αμέριστη αλληλεγγύη όλων των λαών», τόνισε ο πρέσβης της Κούβας Χόρχε Κεσάδα, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα νέα βάρβαρα μέτρα των ΗΠΑ


ΣΕΛ.  19
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απίστευτα αίσχη σε βάρος αντιστασιακού

Καταπάτησαν κάθε έννοια δημοκρατίας γιατί «τόλμησε» να τα βάλει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο Λιμενικό Σώμα


ΣΕΛ.  26
ΚΚΕ
Σταθερά δίπλα στον κυπριακό λαό

Τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μετέφερε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφια


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ