Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Μάη 2004 - αριθ. φύλλου: 8878

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην αντικουβανική σταυροφορία των ΗΠΑ

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του, καταγγέλλει τη νέα επικίνδυνη εκδήλωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά της Κούβας. Καταγγέλλει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ ελάχιστα απέχουν από την κήρυξη πολέμου και φέρνουν πιο κοντά την προοπτική μιας ένοπλης επέμβασης στην Κούβα. Καλεί σε λαϊκή κινητοποίηση και αλληλεγγύη στην κουβανική επανάσταση


ΣΕΛ.  5

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Να ριχτεί ψήφος καταδίκης στα κόμματα στήριξης των αντιλαϊκών Συνθηκών, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ!

Στην κάλπη της 13ης Ιούνη πρέπει να ριχτεί ψήφος καταδίκης στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Συναποφάσισαν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και τις εκφράζουν, για να διασφαλίσουν τα κέρδη της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας. Δε θέλουν και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γι' αυτό και απέκρυψαν και αποκρύπτουν συστηματικά το πραγματικό περιεχόμενο και τους σκοπούς που υπηρετούν οι αποφάσεις των Βρυξελλών. Πρέπει να καταδικαστεί και η διπλοπροσωπία του ΣΥΝ, που από τη μια μεριά στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ και από την άλλη διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της πολιτικής της. Η ευρωλαγνία του προκαλεί τους αριστερούς, τους αγωνιστές. Πραγματική ανανέωση και εκσυγχρονισμός είναι μόνον ό,τι συμφέρει το λαό, ό,τι ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του, ό,τι δίνει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, με λαϊκή ευημερία, ασφάλεια και δικαιώματα. Αυτά ακριβώς εκφράζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Στις 13 του Ιούνη πιο μαζικά, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά οι εργαζόμενοι ας το στηρίξουν με την ψήφο τους.


ΣΕΛ.  6   -   17

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δημοσιοποιήθηκε το ευρωψηφοδέλτιο

Το ΚΚΕ είναι το πρώτο κόμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές, το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, από τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από αγωνιστές με δράση στο κίνημα, στο Κόμμα, στην Ελλάδα και διεθνώς. Επικεφαλής του ευρωψηφοδέλτιου τέθηκε ο Θ. Παφίλης, ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, ενώ ακολουθούν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Γ. Τούσσας, η γεωπόνος στο υπουργείο Γεωργίας και υπεύθυνη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΚΕ Δ. Μανωλάκου, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας και της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης Κ. Δρούτσας, ο συνδικαλιστής - μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Δ. Κουμπούρης και άλλοι ανάμεσά τους στις τιμητικές τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου οι νυν ευρωβουλευτές Στρ. Κόρακας, Γ. Πατάκης και Κ. Αλυσσανδράκης.


ΣΕΛ.  2  -  3


ΑΥΡΙΟ
Ημερίδα για την ΕΕ και την τρομοκρατία

Αύριο Δευτέρα, στην Αθήνα, στις 6 μμ και στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τη θέση και το ρόλο της ΕΕ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»


ΣΕΛ.  5
ΕΥΡΩ-ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ
Η κεφαλαιοκρατική επέκταση

Καθώς έσβησαν οι διαταγμένοι και ενορχηστρωμένοι πανηγυρισμοί των ολίγων, ας ρίξουμε άλλη μια ματιά στα θρυλούμενα, περί ολοκλήρωσης της «ελεύθερης», της «ενιαίας και αδιαίρετης Ευρώπης»


ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ