Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Ιούνη 2004 - αριθ. φύλλου: 8899

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ούτε ένας Ελληνας φαντάρος στο Ιράκ

«Κανένας Ελληνας φαντάρος να μη βγει από τα σύνορά μας για να πάει στο Ιράκ. Από τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε για να το αποτρέψουμε πριν είναι αργά», δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυριζόταν ότι «κανείς δε μας έχει ζητήσει να στείλουμε στρατιωτικές δυνάμεις στο Ιράκ» και - σύμφωνα με πληροφορίες - οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στα τέλη του μήνα.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΚΚΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ καμιά ψήφος χαμένη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές απευθύνει στους ετεροδημότες η ΚΟ Αθήνας του Κόμματος, από κοινού με την ΚΝΕ

«Δε θέλω να προδικάσω τι θα γίνει στην κάλπη. Αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι να κάνουν αυτό που τους συμφέρει. Αν το σκεφτούν έτσι, τότε οπωσδήποτε τα ποσοστά του ΚΚΕ θα είναι υψηλά. Και το θέμα δεν είναι τα ποσοστά, είναι το αποτέλεσμα στο κίνημα, στην κοινή δράση στην Ευρώπη και στο Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου, ότι υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ.

Την ίδια στιγμή, οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, οι συνεργαζόμενες μαζί του δυνάμεις και προσωπικότητες, κορυφώνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, έχοντας και την ορμή της εντυπωσιακής σε όγκο και παλμό -κατά κοινή ομολογία- προχτεσινής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος, στο Πεδίον του Αρεως, στην Αθήνα. Στόχος τους είναι να φτάσει παντού το ευρωψηφοφέλτιο συνεργασίας του ΚΚΕ, όπως και το κάλεσμα προσέλευσης όλων στην κάλπη, βάζοντας στην άκρη την καλλιεργούμενη παθητικότητα και μοιρολατρία και ξεπερνώντας τις οποίες δυσκολίες και εμπόδια.


ΣΕΛ.  3,    6   -   12

Συνεχίστηκαν και χτες οι πάμπολλες περιοδείες και συγκεντρώσεις υποψήφιων ευρωβουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Κάλεσμα σε μαζική υπερψήφιση του ενωτικού αγωνιστικού ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, απηύθυνε ο Θανάσης Παφίλης, από το Λιτόχωρο της Πιερίας, ακόμη κι από όσους δε συμφωνούν σε όλα μαζί του ή διατηρούν τις επιφυλάξεις τους απέναντι στο ΚΚΕ, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε (φωτό από την προχτεσινή προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας)



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑΤΟ ... παντού

Και νέο ελληνικό αίτημα συνδρομής υπεβλήθη στο ΝΑΤΟ, ώστε να καλύψει μια ειδική αντιτρομοκρατική αμερικανική ομάδα πρακτόρων από 550 άνδρες


ΣΕΛ.  14   -   15
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εισβολή μεταλλαγμένων!

Αποκαλύπτεται τώρα πως το 15,9% των δειγμάτων σπορομερίδων βαμβακιού που ελέγχθηκαν ήταν επιμολυσμένο με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς


ΣΕΛ.  20   -   21
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Προειδοποίηση για τα χειρότερα

Για την επικείμενη κατάθεση του «νέου αντιτρομοκρατικού νόμου» και τη γενικότερη επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων προειδοποιεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη»


ΣΕΛ.  16
Πρωτοφανές κρούσμα αυταρχισμού

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς του 4ου Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, έπεσε 20χρονος Αλβανός μετανάστης, εργαζόμενος και νυχτερινός μαθητής


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ