Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 9007

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ
«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»!

Κατακραυγή από ανθρώπους των Γραμμάτων, της Τέχνης και του Πολιτισμού για την ύβρη στο έργο και τη μνήμη του Γιάννη Ρίτσου από τον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» και την τηλεοπτική του εκπομπή «Φέιμ Στόρι».

Μιλούν στο «Ρ»: Μάρω Δούκα, Σταύρος Κουγιουμτζής, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Κακουλίδης, Κώστας Καζάκος.


ΣΕΛ.  10   -   11

Το νέο κύμα ακρίβειας ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ της λαϊκής οικογένειας

Συγκεκριμένες προτάσεις του ΚΚΕ για ανακούφιση του λαού - Κινητοποιήσεις και δραστηριότητες από μαζικές οργανώσεις

Το νέο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, ειδικότερα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, πλήττει τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του προτείνει συγκεκριμένα μέτρα:

1. Το επίδομα πετρελαίου, για να έχει κάποιο προσωρινό αντίκρισμα, πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 ΕΥΡΩ για τους άνεργους και 300 για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

2. Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

3. Κατώτερος μισθός 1.200 ΕΥΡΩ, κατώτερη σύνταξη 960 ΕΥΡΩ, επιδότηση των ανέργων με το 80%, δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών και σπουδαστών των λαϊκών οικογενειών.

4. Κατάργηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και πάγωμα των τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αντιδράσεις μαζικών οργανώσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στην Αθήνα στις 10 π.μ. αύριο στην πλατεία Εθν. Αντίστασης, διαδηλώνουν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων. Στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ καλεί για τις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Απεργούν και οι δημόσιοι υπάλληλοι όλης της χώρας.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ
«Χρυσό μετάλλιο» στους επιχειρηματίες της Υγείας

«Χρυσές δουλιές» στους επιχειρηματίες ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ διευρύνοντας ακόμη παραπέρα την εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ετσι, με πιλότο τη λειτουργία της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, ετοιμάζει ένα ευρύτερο σχέδιο «για τη διαχείριση των μονάδων υγείας», κατά «τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας»


ΣΕΛ.  19


ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μισθοί... Τουρκίας για να γίνουμε ανταγωνιστικοί

Με... «ευκαμψία» στους μισθούς και άλλες αντιλαϊκές διαρθρωτικές αλλαγές προτείνει η κεντρική τράπεζα να αντιμετωπιστούν τα «προβλήματα» που δημιουργούν οι χώρες χαμηλού κόστους...


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ