Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Φλεβάρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9413

ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ από τον αγώνα των ναυτεργατών

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον γεμάτο αυτοθυσία αγώνα των ναυτεργατών, τη μεγάλη λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση που συνάντησε. Ο αγώνας των ναυτεργατών αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη. Και συνεχίζεται...

  • Ο δίκαιος απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών, μέσα σε σκληρές συνθήκες, έχει μεγάλη σημασία, γιατί στέλνει πολλά και γενικότερα μηνύματα. Οι ναυτεργάτες υπεράσπισαν το δικαίωμά τους στη δουλιά, στην αξιοπρεπή διαβίωση. Υπεράσπισαν τους απλούς ανθρώπους των νησιών, το δικαίωμα για τακτική, φθηνή και ασφαλή συγκοινωνία.
  • Χρειάζεται γενική εργατική - λαϊκή αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει και πάλι την ανάγκη της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των διαφόρων τμημάτων της εργατικής τάξης, τη συμπόρευση μαζί της των μικρομεσαίων στρωμάτων. Μπορεί και πρέπει να προταχθούν τα κοινά συμφέροντα μπροστά στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του εναντίον τους.
  • Είναι δικαίωμα της εργατικής τάξης να επιλέγει τις μορφές πάλης που η ίδια αποφασίζει. Νόμος είναι το δίκιο της και όχι η «νομιμότητα» του κεφαλαίου. Κανείς ναυτεργάτης, κανείς εργαζόμενος δεν ξεχνά ότι η φιλοεφοπλιστική πολιτική της ΝΔ είναι συνέχεια της πολιτικής που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
  • Επιβεβαιώθηκε και με τον αγώνα των ναυτεργατών η ανάγκη να αλλάξει το γρηγορότερο ο συσχετισμός των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο γενικότερο πολιτικό επίπεδο, σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να ενισχυθεί ολόπλευρα το ΚΚΕ, να προχωρήσει η λαϊκή συμμαχία αποφασιστικά.
  • Πρέπει να βγουν πολιτικά συμπεράσματα τώρα. Η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου θα γίνει ακόμα πιο σκληρή. Καλύτερες μέρες δε θα έρθουν. Οι λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» σημαίνουν περισσότερα βάσανα. Μπορεί ο λαός να τα αποτρέψει. Οι μεγάλοι ταξικοί αγώνες βρίσκονται μπροστά μας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κλιμακώνουμε την πάλη για τις συμβάσεις

Να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας της Τρίτης και στην κλιμάκωση της πάλης, με την 24ωρη πανεργατική απεργία της 15ης Μάρτη σε όλη τη χώρα, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ. Και, ταυτόχρονα, να δυναμώσουν την ενότητα και την πάλη τους, να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις και να διεκδικήσουν αιτήματα, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων


ΣΕΛ.  2

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Τα μέλη της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στο Σίδνεϊ πρόσφεραν στο ΚΚΕ 3.500 δολάρια Αυστραλίας για την οικονομική εξόρμηση.



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κλιμακώνουμε την πάλη για τις συμβάσεις

Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική 4ωρη στάση της Τρίτης και, ταυτόχρονα, σε συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  2
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αναμέτρηση με γενικευμένα χαρακτηριστικά

Ο «Ρ» συζητά για τις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με τον Γιώργο Μαυρίκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ στη διευρυμένη Νομαρχία Αθήνας - Πειραιά


ΣΕΛ.  8   -   9
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ευαγγέλιο της εκπαίδευσης η «επιχειρηματικότητα»

Στις 13 Φλεβάρη η Κομισιόν εξέδωσε μια ανακοίνωση προς το Συμβούλιο και τα ευρωενωσιακά όργανα με θέμα: «Προώθηση της επιχειρηματικής νοοτροπίας μέσω της εκπαίδευσης και της μάθησης»


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ