Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9559

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ
Ο ιμπεριαλισμός ποτέ δε θα κάμψει την Κούβα

Associated Press

Ο ιμπεριαλισμός δε θα κάμψει την Κούβα, αναφέρεται στο Ψήφισμα Αλληλεγγύης με τον Κουβανικό Λαό, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα και το οποίο αποφάσισε η έκτακτη Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από χώρες της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου.


ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΩΝ ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Εργαζόμενοι της Αθήνας έκαναν χτες πορεία διαμαρτυρίας προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Εργαζόμενοι της Αθήνας έκαναν χτες πορεία διαμαρτυρίας προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για τη «νέα Μέση Ανατολή» δεν πρόκειται να παραμεριστεί εύκολα, γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία - άμεση και προοπτικής - τα Κομμουνιστικά Κόμματα να στηρίξουμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες τη διαμόρφωση ενός αντιιμπεριαλιστικού μετώπου για όλο το χώρο της Μέσης Ανατολής, επισήμανε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ενα μέτωπο που έχει παγκόσμια σημασία και πρέπει να στηριχτεί ευρύτερα, γιατί ο χώρος της Μέσης Ανατολής έχει τις δυνατότητες, με τις παρεμβάσεις των λαών, να επιφέρει στην πορεία ρήγματα στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης που επικρατεί παγκόσμια.

Αυτό το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, δεν περιορίζεται μόνο στην απόκρουση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των στρατιωτικών και πολιτικών επεμβάσεων από το εξωτερικό, αλλά έχει στόχο και τη συσπείρωση των δυνάμεων εκείνων που πέρα από την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας των χωρών τους και του φυσικού τους πλούτου, ενδιαφέρονται να αντιπαλέψουν την ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση, ενδιαφέρονται να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης στο εσωτερικό των κρατών και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις νίκης, ώστε οι λαοί να διαφεντεύουν τον πλούτο τους, να καθορίζουν την τύχη τους.


ΣΕΛ.  6   -   11

Eurokinissi

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Λαίλαπα πολιτικών ευθυνών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σημαντικές είναι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές στη Χαλκιδική, που με την πολιτική τους οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών. Αποτελεί εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τους υπόλοιπους υπευθύνους, να χρεώνουν τις τεράστιες καταστροφές, τους θανάτους και τους τραυματισμούς δεκάδων ανθρώπων, που προκαλούν οι μεγάλες πυρκαγιές, στις υψηλές θερμοκρασίες, τον αέρα και σε άλλα φυσικά φαινόμενα, τονίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μάνη. Αποστολή του «Ρ» στη Χαλκιδική.


ΣΕΛ.  4,    18   -   19


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Νέες χαριστικές ρυθμίσεις για χρέη εργοδοτών στο ΙΚΑ και πλήρη εφαρμογή του νόμου 3029/02 του ΠΑΣΟΚ, με συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων, την ένταξη Ταμείων των πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών στο ΙΚΑ, περικόπτοντας δικαιώματα, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου που ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή.


ΣΕΛ.  17
ΠΑΤΡΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΣΟΚ
Φροντίζουν για τους επιχειρηματίες

Εντονη η αντίδραση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Αχαΐας και της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ για τις προτάσεις των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε Δήμο και Νομαρχία, περί ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. «Οι χιλιάδες άνεργοι της Πάτρας είναι προϊόν της πολιτικής τους», τονίζουν.


ΣΕΛ.  13
ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ
Ενίσχυση ευρωστρατού

Εκπρόσωπος της ΕΕ ανακοίνωσε την κατά 400 στρατιώτες ενίσχυση της δύναμης του ευρωενωσιακού στρατού που βρίσκεται στη ΛΔ Κονγκό, στην πρωτεύουσα της χώρας Κινσάσα, λόγω των ένοπλων μετεκλογικών συγκρούσεων.


ΣΕΛ.  14
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εντείνονται οι αντιδράσεις

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στην αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης της ΝΔ να περιορίσει και τελικά να χτυπήσει το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού να διαδηλώνουν.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ