Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9569

Αντιλαϊκά «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ» υποψηφίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα μια «γεύση» από όσα έχουν πει και έχουν κάνει μέχρι τώρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας και οι υποψήφιοι υπερνομάρχες Αθήνας - Πειραιά από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα λόγια των υποψήφιων δημάρχων και νομαρχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα περισσεύουν για θέματα όπως η «όμορφη πόλη», ο «δήμαρχος της γειτονιάς», η «εναλλακτική Αυτοδιοίκηση» και άλλα τέτοια. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα μια «γεύση» από όσα έχουν πει και έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι «μπλε» και «πράσινοι» υποψήφιοι δήμαρχοι και υπερνομάρχες στο Δήμο της Αθήνας και στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά. Οπου αποδεικνύεται πως όσο «λαλίστατοι» είναι σε...«εξαγγελίες», άλλο τόσο «βουβοί» είναι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Και όσα λένε και όσα δε λένε είναι αποκαλυπτικά των σχεδίων τους, απόλυτα ταυτισμένων με την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους. Στην «πρώτη γραμμή» της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μέχρι σήμερα, είναι η «επιχειρηματικότητα», τα διαπιστευτήρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλέμπορους ότι «εφόσον εκλεγούν», θα ικανοποιήσουν όλα τους τα αιτήματα. Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι του ΣΥΝ, παρά τις «μεγαλοστομίες» περί άλλης πολιτικής αντίληψης, στην πράξη ευθυγραμμίζονται ή συναινούν με τις κυρίαρχες πολιτικές. Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκονται μόνο οι υποψήφιοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμ. Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΤΕΙ - ΤΕΧΝΙΚΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ εμπαίζουν τους σπουδαστές

Οι κενές θέσεις σε δεκάδες Τμήματα των ΤΕΙ της επαρχίας, έγιναν αντικείμενο άθλιας, επικοινωνιακής, προεκλογικής εκμετάλλευσης από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ, συγκαλύπτοντας την πραγματική ουσία της πολιτικής εμπαιγμού των σπουδαστών που τους έσπρωχναν σε δήθεν «ελκυστικά» ΤΕΙ με εξασφαλισμένη τάχα δουλιά των αποφοίτων. Το πρόβλημα όμως είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας των ΤΕΙ ως υποβαθμισμένες σχολές και ιδιαίτερα η δημιουργία σχολών χωρίς αντίκρισμα. Την ίδια ώρα στη νέα σχολική χρονιά, τα Επαγγελματικά Λύκεια θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα ΤΕΕ, διαιωνίζοντας το καθεστώς της κατ' επίφαση τεχνικής εκπαίδευσης.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Μέλη και Φίλοι των Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «ΑΤΛΑΣ» Σίδνεϊ και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιούκαστελ προσφέρουν στην ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ 4.000 δολάρια Αυστραλίας.



ΔΕΘ
Λαϊκή κινητοποίηση το Σάββατο

Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση διοργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


ΣΕΛ.  2  -  5,   7
Αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές

Στις 12 Σεπτέμβρη ξεκινάει νέα διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών αγωνιστών.


ΣΕΛ.  13
Συνέντευξη

Η Μανουέλα Μπερναρντίνο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Πορτογαλίας μιλάει στο «Ρ».


ΣΕΛ.  22
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ. στο υπουργείο Αμυνας.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ