Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9571

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις της γιορτής της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε πολλές άλλες πόλεις σ' όλη τη χώρα, στην πορεία προς την κορύφωση της γιορτής της νεολαίας από την Τετάρτη 13 έως το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της φοιτητικής εστίας των Ιλισίων. Αυτή την Κυριακή, στη Λάρισα, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  9

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ κέρδη για την πλουτοκρατία

Η ΝΑΣ ξεκινά σήμερα μεγάλη εξόρμηση ενημέρωσης στο λαό, ενώ μια πρώτη απάντηση θα δώσουν οι εργαζόμενοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

Οι εργαζόμενοι καλούνται να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη. Το ήδη πενιχρό τους εισόδημα εξανεμίζεται, από τις συνεχείς αυξήσεις σε προϊόντα πλατιάς κατανάλωσης. Η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας επιτείνει τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Ευθύνη για την πολιτική που ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα και αυξάνει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών έχουν και οι υποψήφιοι που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις φοροεισπράξεις και την ανταποδοτικότητα που επιβάλλουν. Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», με αφορμή το θέμα της ακρίβειας, προχωρά σε πλατιά εξόρμηση τις επόμενες μέρες και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και να υπερψηφίσουν τη ΝΑΣ, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, την Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις. Μια πρώτη απάντηση οι εργαζόμενοι θα δώσουν αυτό το Σάββατο, στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και άλλοι φορείς στη ΔΕΘ.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Την Κυριακή στο ΣΕΦ η εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία για τον αγωνιστικό συντονισμό της εργατικής τάξης σε διεθνές επίπεδο ενάντια στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού. Εξάλλου, χτες, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Αμυνας (φωτ.), ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας στο στρατό κατοχής στο Λίβανο.


ΣΕΛ.  15


ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγώνες με ταξικά χαρακτηριστικά

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συγκρουστούν με την πολιτική που υψώνει φραγμούς στη μόρφωση, ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει την Παιδεία, απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας μπροστά στην πενθήμερη απεργία στις 18-22 Σεπτέμβρη.


ΣΕΛ.  19
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Κερδισμένοι οι ενεργειακοί κολοσσοί

Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί δήθεν «γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας» και «μετατροπής της σε ενεργειακό κόμβο» επιχειρούν να αποκρύψουν ότι από το συγκεκριμένο έργο ωφελούνται μονοπωλιακοί κολοσσοί, ενώ εγκυμονούνται κίνδυνοι από τους ανταγωνισμούς.


ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Εργο» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ η διαφθορά

Η διαφθορά, για την οποία μίλησε ο Πρ. Παυλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Αργ. Ντινόπουλο είναι έργο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των δημάρχων και νομαρχών τους.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ