Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9592

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Μπορεί και πρέπει να ηττηθεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Να μη δώσουν με την ψήφο τους «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, ούτε συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ, προέτρεψε το λαό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα της όσο γίνεται μεγαλύτερης ήττας των συνδυασμών που στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και της αποφασιστικής ενίσχυσης των ψηφοδελτίων που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ στο βωμό του κέρδους

Δύο εργάτες νεκροί χτες, 6 την τελευταία βδομάδα, 95 από την αρχή του 2006

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας σήμερα, στις 9 π.μ. καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

  • Διπλό φονικό χτες στην περιοχή της Αττικής. Ενας εργαζόμενος σε μάντρα οικοδομών και ένας οικοδόμος, τα νέα θύματα στη μάχη για το μεροκάματο. Την αντεργατική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει σαν ηθικό αυτουργό το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.
  • Αυτοί που μετατρέπουν τον αγώνα για το μεροκάματο σε μάχη με το θάνατο, οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους που σκοτώνουν εργάτες πρέπει να πληρώσουν. Οι εκλογές στις 15 του Οκτώβρη μπορούν να στείλουν μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της συνεργασίας για την αντεπίθεση, με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», σημειώνει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ.
  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τον αγώνα τους για να σταματήσουν τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στους τόπους δουλιάς, δήλωσε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», καλώντας σε καταδίκη των εκπροσώπων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές.

ΣΕΛ.  14   -   15

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ - ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δώστε δύναμη στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια

Στα μηχανουργεία του Πειραιά, στην περιοχή του πρώην Παπαστράτου, που κάποτε έσφυζε από ζωή και έδινε ψωμί σε χιλιάδες ανθρώπους τώρα «μετρά μέρες». Εκεί βρέθηκε χτες η Ελπίδα Παντελάκη και ο Δημήτρης Σαλπέας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση». «Βρισκόμαστε υπό διωγμό», «μας διέλυσαν», ήταν οι φράσεις των ιδιοκτητών των μηχανουργείων. «Εχετε υποχρέωση να στηρίξετε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια αλλιώς δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο», τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη.


ΣΕΛ.  11


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σε νέα 5ήμερη απεργία

Με νέα πενθήμερη απεργία συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που τη Δευτέρα, 2 Οκτώβρη, βγαίνουν και πάλι στους δρόμους. Σήμερα αποφασίζουν για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι καθηγητές.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ