Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9607

Δίνουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» στο β' γύρο των εκλογών και στις λαϊκές κινητοποιήσεις

Συνεδρίασε χτες Δευτέρα 16 Οκτώβρη η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος για την πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

  • Μια πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που κάνει η ΚΕ του ΚΚΕ είναι ότι περικλείει σημαντική δυναμική η σαφής άνοδος των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στήριξε το ΚΚΕ από κοινού με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, σε πολλές άλλες νομαρχίες, σε δήμους όπως στην Αθήνα, και σε άλλες πόλεις. Ως αποτέλεσμα είναι η αύξηση των εκλεγμένων νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων.
  • Η ΚΕ του ΚΚΕ εκτιμά ότι ανεξάρτητα από τις όποιες μετακινήσεις πραγματοποιήθηκαν εσωτερικά του δικομματισμού, το ποσοστό του παραμένει υψηλό, σε αντίθεση με το ογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας. Απαιτείται σκληρή δουλιά και προσπάθεια ώστε εργατικές και γενικότερα λαϊκές μάζες, που έχουν φθάσει στο συμπέρασμα ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές, να κάνουν ένα βήμα μπρος: Να αποκτήσουν συνείδηση της δύναμής τους, να συσπειρωθούν στο δρόμο της πάλης ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.
  • Από τον πρώτο γύρο εκλέχτηκαν δήμαρχοι με ψηφοδέλτια συνεργασίας στο Πλατύ Ημαθίας, στη Μητρόπολη Καρδίτσας, στον Πολυχνίτο Λέσβου, στον Αγιο Κήρυκο, στον Εύδηλο, στις Ράχες Ικαρίας, στα Αίθηκα Τρικάλων, στις Οινούντες Λακωνίας και στην κοινότητα Καρυών Λακωνίας. Δίνουμε μαχητικά την εκλογική μάχη με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που πέρασαν στο β' γύρο: στη Νίκαια του Πειραιά, στην Καρδίτσα, στον Τύρναβο, στην Πολίχνη, στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, στην Αγιάσο Λέσβου, στο δήμο Ηρακλεωτών Γρεβενών, Αρκαδίων Ζακύνθου, Πραμαντών Ιωαννίνων, Λευκιμμαίων Κέρκυρας, Καμβουνίων Κοζάνης, Κοιλάδας Λάρισας, Θεσσαλιώτιδας Φθιώτιδας.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους ψηφοφόρους στο β' γύρο να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο εκεί όπου αναμετριούνται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκεί όπου υπάρχει εκπρόσωπος άλλων δυνάμεων που έχουν ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις στο θεσμό, που δυσκολεύουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό και ιδιαίτερα τη μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού.
  • Η ΚΕ του ΚΚΕ εκτιμά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει τις αντιλαϊκές της επιλογές σε όλα τα μέτωπα δράσης που αφορούν την καθημερινή ζωή και το αύριο των εργαζομένων. Σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη λαϊκή ψήφο ως έγκριση και συναίνεση προς την αντιλαϊκή πολιτική της. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει ότι δεν είναι σε θέση να αντιπαλέψει την πολιτική της ΝΔ λόγω ακριβώς των προγραμματικών συγκλίσεων και ταυτίσεων.

ΣΕΛ.  3  -  4


ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Μαζικοί αγώνες για την Παιδεία

Με επόμενο σταθμό τα αυριανά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα τους οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για πέμπτη βδομάδα, οι καθηγητές, που πραγματοποιούν τριήμερη απεργία στις 17-19 του Οκτώβρη, ενώ στο πλευρό τους θα είναι και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που αύριο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία για την Παιδεία με απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα οι μαθητές πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις και αύριο δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 11 το πρωί στα Προπύλαια, προκειμένου να συμμετάσχουν στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ αναμένεται να βγουν στους δρόμους και σε πολλές άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  5

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ