Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9608

ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΠΟΛΙΧΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ
Στη μάχη του δεύτερου γύρου

Με αποφασιστικότητα όλοι κινητοποιούμαστε για τη μάχη του δεύτερου γύρου. Σε 13 δήμους της χώρας διεκδικούν τη νίκη για δεύτερη Κυριακή οι αγωνιστικοί συνδυασμοί. Στους υπόλοιπους δήμους ψηφίζουμε λευκό ή άκυρο, δίνοντας μήνυμα καταδίκης του δικομματισμού και όσων τον στηρίζουν με τον έναν ή άλλον τρόπο.


ΣΕΛ.  8   -   17

Αποφασιστική ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με δασκάλους και μαθητές

Τεντώνει το σκοινί η κυβέρνηση με την αδιαλλαξία της και τον εκβιασμό της προς τους εκπαιδευτικούς

Τεντώνει το σκοινί η κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα της Παιδείας, εκβιάζοντας ουσιαστικά τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμβιβαστούν και να παραιτηθούν, ώστε να στείλει έτσι μήνυμα συνολικά σε όλους τους εργαζόμενους και να σπείρει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Αμεση απάντηση δίνεται από σήμερα κιόλας με τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις. «Το πρόβλημα της Παιδείας αφορά όλους και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς. Να αποτραπεί κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιπαραθέσει τους γονείς απέναντι στους εκπαιδευτικούς» καλεί το ΚΚΕ που απευθύνεται στους εργαζόμενους και τη νεολαία καλώντας τους να συμπαραταχθούν πιο αποφασιστικά στον κοινό αγώνα για Δημόσια - Δωρεάν Παιδεία.


ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «Ρ»
  • Τα εκλογικά αποτελέσματα στο Δήμο Αθήνας και στην Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά.
  • Τα αποτελέσματα στις νομαρχίες όπου τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής συμπαράταξης έχουν ποσοστό υψηλότερο από το ποσοστό στις αντίστοιχες εκλογές του 2002, αλλά και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.
  • Τα αποτελέσματα στους δήμους όπου τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια έχουν ποσοστό πάνω από το 10%.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υπόθεση του λαού οι συμμαχίες

Η ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι μάχη μακρόχρονη, σκληρή, απαιτεί σύγκρουση και ρήξη, απαιτεί θυσίες και αυτό θα είναι έργο μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, πλειοψηφίας που θα διαμορφωθεί με τη συμμετοχή του λαού στη δική του συμμαχία.


ΣΕΛ.  7
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΣΕΧΙΑΣ
Απαγορεύτηκε η δράση της

Απαγορεύτηκε η δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας γιατί «στο πρόγραμμά της η ΚΕΝ εκφράζει την αναγκαιότητα αντικατάστασης της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής από την κοινωνική ιδιοκτησία». Σε καμπάνια αλληλεγγύης καλεί το ΚΚΕ. Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία της Τσεχίας στην Αθήνα σήμερα στις 9.00 π.μ.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ