Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9609

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Μαχητικά για τη νίκη των αγωνιστικών συνδυασμών σε 13 δήμους της χώρας

Ακούραστα στη δράση για να νικήσουν οι συνδυασμοί της αγωνιστικής συνεργασίας στους δήμους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο. Ψηφίζουμε λευκό ή άκυρο εκεί που αναμετρώνται οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης τους.Πρασινογάλλαζη συμφωνία κατά της επανεκλογής του Χρήστου Τέγου στην Καρδίτσα.


ΣΕΛ.  7  -  14

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ των λαϊκών αναγκών

Η κυβέρνηση εμμένει στην τακτική της προκλητικής αδιαλλαξίας και της σπίλωσης των κινητοποιήσεων

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς, εργαζόμενοι συναντήθηκαν και χτες σε δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες στην Αθήνα και δεκάδες άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, διαδηλώνοντας τη διεκδίκηση ουσιαστικής μόρφωσης των παιδιών του λαού, χωρίς ταξικούς φραγμούς σ' ένα ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν μαζί με τις ανάγκες για αξιοπρεπείς μισθούς στους εκπαιδευτικούς. Ο αγώνας για την Παιδεία συνεχίζεται κατά της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει την εισβολή των επιχειρηματιών στην εκπαίδευση και την Παιδεία υποταγμένη πλήρως στις εκάστοτε απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Οι εκπαιδευτικοί συζητούν αυτές τις μέρες για συνέχιση του αγώνα, ενώ οι μαθητές που προχωρούν μαζικά σε καταλήψεις σε εκατοντάδες σχολεία, συναντιούνται σήμερα στην Αθήνα για να συντονίσουν πανελλαδικά τη δράση τους. Από την πλευρά της η κυβέρνηση εμμένει στην τακτική της προκλητικής αδιαλλαξίας και της σπίλωσης των κινητοποιήσεων. Επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, συμπαράταξης όλου του λαού στον αγώνα για την Παιδεία που θα ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες.


ICON

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Στο έλεος της απουσίας αντιπλημμυρικής προστασίας η Κρήτη

Μεγάλες καταστροφές στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά και το Ηράκλειο (φωτ.) από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Ενας άνθρωπος αγνοείται και αρκετοί κινδύνευσαν. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνονται οι τεράστιες ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και των εκπροσώπων τους στην Αυτοδιοίκηση. «Πριν ακόμα μετρήσουν τις ψήφους των δημοτικών εκλογών, ήρθε ξανά στην επιφάνεια η απουσία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης», τονίζει η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου.


ΣΕΛ.  19

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «Ρ»

Συγκριτικά αποτελέσματα στους δήμους Αθήνας-Πειραιά, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές 2002-2006 και συγκριτικά του 2006 με τα αποτελέσματα του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές του 2004, καθώς και τα αντίστοιχα για τις νομαρχιακές στους νομούς όλης της χώρας.



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
Αλληλεγγύη για την άρση της απαγόρευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην τσέχικη πρεσβεία από την ΚΝΕ για την απαράδεκτη απόφαση του τσέχικου κράτους να θέσει εκτός νόμου τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας (KSM). Νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη 26 του Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόγραμμα αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ δημοσιοποίησε χτες την έκθεση εφαρμογής του αντιλαϊκού «Εθνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων 2005-2008», για την υλοποίηση των κεντρικών σχεδιασμών και κατευθύνσεων που συνομολόγησε στα πλαίσια της «Στρατηγικής της Λισαβόνας».


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ