Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9614

ΟΧΙ στην ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ και στην παραγωγή «ρομπότ»
  • Συνεχής και μακρόχρονος ο αγώνας για την Παιδεία, πρέπει να αξιοποιεί όλες τις μορφές πάλης και να συνδυάζει τα άμεσα αιτήματα με την εναλλακτική ριζοσπαστική πολιτική που χρειάζεται στην Παιδεία και γενικότερα στην κοινωνία
  • Το ΚΚΕ στηρίζει - συμμετέχει στον αγώνα, μ' όποια μορφή κι αν παίρνει

Με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που ενισχύονται έμπρακτα από τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, δίνεται σήμερα άμεση αγωνιστική απάντηση σε μια πολιτική - την οποία υπεράσπισε ανυποχώρητα χτες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής - αυτήν την πολιτική που θέλει την υποταγή και της εκπαίδευσης στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Στην Αθήνα, από τις 11 το πρωί οι μαθητές από τις καταλήψεις θα συγκεντρώνονται στην Ομόνοια, ενώ για τις 11.30 έχει οριστεί η προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στα Χαυτεία. Παράλληλα, σε πάνω από 30 πόλεις σ' όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται συλλαλητήρια.

Η χτεσινή μέρα κατέρριψε όποιες αυταπάτες καλλιεργήθηκαν προηγουμένως για την «κακή υπουργό» και τον «καλό πρωθυπουργό», έκανε καθαρό πως η αστική τάξη, όπως πριν με το ΠΑΣΟΚ, έτσι και σήμερα με τη ΝΔ, θα επιμείνει στην προώθηση της στρατηγικής επιλογής του κεφαλαίου και στο χώρο της εκπαίδευσης. Κι αυτή η επιμονή περνά μέσα από το «γονάτισμα» της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ΚΚΕ διακήρυξε με έκτακτη συνέντευξη της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, ότι δεν πρέπει να περάσει ο εκβιασμός ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών, ότι στηρίζει και συμμετέχει ενεργητικά τις κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Χαιρέτισε το δυνάμωμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και το γεγονός ότι ωριμάζει μέσα στο κίνημα η διεκδίκηση για το ίδιο το περιεχόμενο των σπουδών. Τόνισε ότι ο αγώνας για την Παιδεία πρέπει να είναι συνεχής και μακρόχρονος, τόσο, όσο κρατάει η κυρίαρχη πολιτική, και διαρκώς πολιτικοποιούμενος ως προς το περιεχόμενό του.


ΣΕΛ.  6   -   9

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ
Ετοιμάζονται νέα χαράτσια

Την κατάργηση των διοδίων διεκδίκησαν και διεκδικούν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί οι υποστηριζόμενοι από το ΚΚΕ και τις συνεργαζόμενες μαζί του δυνάμεις, παίρνοντας και σχετικές πρωτοβουλίες (φωτ.). Τα εντελώς αντίθετα, όμως, σχεδιάζουν οι κυβερνώντες και οι κυρίαρχες δυνάμεις. Μέχρι το τέλος του χρόνου αρχίζουν να παραδίδονται οι εθνικοί οδικοί άξονες στο μεγάλο κεφάλαιο και μαζί τους όλοι οι υπάρχοντες σταθμοί διοδίων. Η τιμολόγησή τους θα γίνεται πλέον με το χιλιόμετρο, γεγονός που θα συνοδευτεί με τσουχτερές αυξήσεις, οι οποίες θα αγγίξουν σταδιακά ακόμα και το 280%! Τη «νύφη» δεν αποκλείεται να πληρώσουν και οι 600 εργαζόμενοι στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, το εργασιακό μέλλον των οποίων διαγράφεται άδηλο.


ΣΕΛ.  3


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στην απαγόρευση δράσης της ΚΕΝ Τσεχίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απαγόρευση δράσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, έξω από το υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει η ΚΝΕ, αύριο στις 7 μ.μ..


ΣΕΛ.  15
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ
Ξανά στο εδώλιο η πρωτοπόρα ταξική δράση

Τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 2 Νοέμβρη, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, κάθεται στο εδώλιο και δικάζεται για το αντιπολεμικό πανό του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη!


ΣΕΛ.  13
ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΪΝ
Αθικτο το αντεργατικό της περιεχόμενο

Με ευθύνη των πολιτικών και συνδικαλιστικών βαστάζων του κεφαλαίου, επανέρχεται το Νοέμβρη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η διαβόητη Οδηγία Μπολκενστάιν.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ