Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9622

ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ η μόρφωση των παιδιών μας

Σήμερα συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των μαθητών στην Αθήνα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ορίσει νέο αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 9 του Νοέμβρη

Μαζικά και μαχητικά τα χτεσινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, έδωσαν απάντηση στην πολύμορφη και αισχρή επίθεση που δέχεται το κίνημα για την Παιδεία από «εχθρούς» και «φίλους», έδωσαν μήνυμα ότι, με κάθε μορφή πάλης, ο αγώνας για την Παιδεία που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός συνεχίζεται, ακριβώς γιατί είναι αγώνας ζωής! Οι μαθητές έδωσαν τον τόνο από νωρίς στην Αθήνα, με τη μαζική τους παρουσία στη συγκέντρωσή τους στην Ομόνοια, τραγουδώντας την αγωνία και τα αιτήματά τους. Ηγήθηκαν μιας πραγματικά μεγάλης πορείας, όπου ακολουθούσαν τα πυκνά μπλοκ των σπουδαστών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών. Αντίστοιχες διαδηλώσεις για την Παιδεία έγιναν σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα. Σήμερα συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των μαθητών στην Αθήνα, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν ορίσει νέο αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 9 του Νοέμβρη.


ΣΕΛ.  6   -   9

Associated Press

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα

Συνεχίζουν τις δολοφονίες οι Ισραηλινοί στη Γάζα. Χτες δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ κατά 200 περίπου γυναικών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 και να τραυματιστούν άλλες 10. Οι γυναίκες είχαν περικυκλώσει το τέμενος Αλ Ναζίρ, κοντά σε μία από τις εισόδους της Μπέιτ Χανούν, για να βοηθήσουν στη διαφυγή εγκλωβισμένων σ' αυτό Παλαιστινίων μαχητών που πολιορκούνταν από ισραηλινές δυνάμεις επί δώδεκα ώρες. Η ενέργεια αυτή των γυναικών διευκόλυνε τους μαχητές να διαφύγουν (Στη φωτ. σοβαρά τραυματισμένος Παλαιστίνιος από τις ισραηλινές δυνάμεις μεταφέρεται από συντρόφους του).


ΣΕΛ.  13


ΕΕΔΥΕ
Αντίσταση στα ΝΑΤΟικά σχέδια

Την ελληνική κυβέρνηση, καταγγέλλει η ΕΕΔΥΕ για τη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης ηλεκτρονικού πολέμου στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι εντάσσεται στο πλαίσιο του δόγματος του προληπτικού πολέμου κατά λαών και κρατών που αντιστέκονται στα εγκληματικά τους σχέδια.


ΣΕΛ.  13
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αντιλαϊκή ταύτιση στη ναυτιλία

Η πλήρης αντιλαϊκή ταύτιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στον τομέα της ναυτιλίας, αλλά και οι επώδυνες συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η πολιτική για τους εργάτες της θάλασσας, τους νησιώτες, συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, αναδείχτηκε χτες στη Βουλή.


ΣΕΛ.  17
ΣΥΜΦΩΝΙΑ «ΥΓΕΙΑ» - ΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ»
Τη ματαίωση ζήτησε το ΚΚΕ

Ματαίωση της συμφωνίας του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την ανέγερση δύο μονάδων στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα το «Ασκληπιείο» Βούλας, απαίτησε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση.


ΣΕΛ.  16
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Καμιά παρέκκλιση από τη λιτότητα

Στον Καιάδα ρίχνει η κυβέρνηση κάθε δίκαιο οικονομικό αίτημα των λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της λεγόμενης δημοσιονομικής σταθερότητας και της μείωσης των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ