Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούλη 1997

Η χειρότερη κυβέρνηση της 20ετίας!

Σε "αιχμή του δόρατος" της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, ανακήρυξε, χτες, τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Σημίτης. "Εξαλλο κήρυγμα υπέρ της πλουτοκρατίας και κατά της μικρής και μεσαίας αγροτιάς" από τη χειρότερη κυβέρνηση της 20ετίας, χαρακτηρίζει την ομιλία του, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  5

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
υπεράσπισης της δημόσιας υγείας

Σε ονομαστική ψηφοφορία, χτες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ομόθυμα επί της αρχής του αντιλαϊκού νομοσχεδίου. Τα άλλα κόμματα ψήφισαν κατά επί της αρχής, με τη διευκρίνιση του ΣΥΝ ότι δε ζητά απόσυρση του νομοσχεδίου!

Με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ., απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην αυταρχική επιλογή της κυβέρνησης να προωθήσει στο Θερινό Τμήμα της Βουλής το επικίνδυνο νομοσχέδιο, με το οποίο κατεδαφίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και γονατίζει τα ασφαλιστικά ταμεία. Το συλλαλητήριο γίνεται με πρωτοβουλία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά και συνδιοργανωτές δεκάδες οργανώσεις και φορείς του Λεκανοπεδίου.

Χτες σε ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ομόθυμα - προς δόξαν του "κοινωνικού προσώπου" της κυβέρνησης - επί της αρχής το αντι-ΕΣΥ νομοσχέδιο, όπως το χαρακτηρίζει η ΕΙΝΑΠ. Τα άλλα κόμματα ψήφισαν κατά, επί της αρχής, με τη διευκρίνιση του ΣΥΝ ότι δε ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου!

Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις δραματικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, εμφανίστηκε διά του υφυπουργού Υγείας Μ. Σκουλάκη επιθετική προς τα άλλα κόμματα για τη - δήθεν - άρνησή τους να πάρουν θέση στα λαϊκά προβλήματα της υγείας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ όχι μόνο αποκάλυψαν τα υποταγμένα στους διεθνείς οργανισμούς σχέδια της κυβέρνησης, αλλά κατέθεσαν και ολοκληρωμένο σχέδιο με δέκα σημεία για την αναβάθμιση και ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού δημόσιου τομέα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν εφτά τροπολογίες που ικανοποιούν δίκαια αιτήματα εργαζομένων σε διάφορους τομείς του δημόσιου συστήματος υγείας.


ΣΕΛ.  3,    16   -   17

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ 8.30 ΜΜ
Απόψε θα είμαστε εκεί!

Θα είμαστε εκεί.

Στη διεθνιστική εκδήλωση που οργανώνει η ΚΝΕ, για να διαδηλώσουμε πως με τους αλλοδαπούς εργάτες μάς ενώνουν πολλά.Για να στείλουμε το χαιρετισμό μας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Νεολαίας και των Φοιτητών, που φέτος γίνεται στην Κούβα. Για να αποχαιρετίσουμε τους 85 νεολαίους, που θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα μας σ' αυτήν την αντιιμπεριαλιστική σύναξη στο Νησί του Φιντέλ και του Τσε


ΣΕΛ.  19

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, ο Δ. ΞΕΝΑΚΗΣ, από τον Μαραθόκαμπο Σάμου, πρόσφερε στην ΚΕ του ΚΚΕ 100.000 δρχ.


Το λευκόσαρκο ροδάκινο...

Απόσπασμα από τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στην ημερίδα του Τομέα Συνεταιριστικού Αγροτών του ΠΑΣΟΚ:

"Δεν ξέρω αν γνωρίζετε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην παγκόσμια παραγωγή κονσερβοποιημένου ροδάκινου. Είμαστε η πρώτη χώρα στην παγκόσμια παραγωγή. Πουλάμε και στη Βραζιλία ακόμα!.. Αλλά υπάρχουν δυσκολίες, διότι το κονσερβοποιημένο ροδάκινο του τύπου που θέλει η Βραζιλία, του τύπου που θέλει η Ινδία ή η Αυστραλία προϋποθέτει άλλο είδος ροδάκινου... Στην Ιαπωνία, πρέπει να σας πω ότι εκεί η μεγαλύτερη ζήτηση αφορά το λευκόσαρκο ροδάκινο και οι δικοί μας δεν καταφέρνουν να το παράγουν. Γιατί; Δεν μπορούν να φέρουν δέντρα από την Ιαπωνία ή δεν μπορούσαν μέχρι τώρα; Μπορεί ίσως να το κάνουν τώρα, δεν το γνωρίζω. Δεν μπορώ να τα παρακολουθώ όλα επί καθημερινής βάσεως"...

Από εμάς ουδέν σχόλιον.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ