Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Απρίλη 1997

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ
ΕΟΤ
στο μεγάλο φαγοπότι

Νέες, πολύμορφες παροχές στην "ιδιωτική πρωτοβουλία", χάριν της ... προσδοκώμενης τουριστικής ανάπτυξης

Η άγρια λεηλασία της κρατικής περιουσίας του ΕΟΤ, η παραχώρηση εφ' όρου ζωής δημοσίων εκτάσεων σε ιδιώτες, οι επιδοτήσεις πολλών δισεκατομμυρίων, η οικονομική ενίσχυση της λεγόμενης "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" και ο αναπροσανατολισμός σε τουρίστες με υψηλό βαλάντιο, αποτελούν - μαζί με το πασίγνωστο... χαμόγελο - τις "εκσυγχρονιστικές" παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού.

Οι σχετικές εξαγγελίες που έκανε χτες ο πρωθυπουργός για την τουριστική πολιτική, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για παρανοήσεις. Η υπόθεση του τουρισμού, όπως είπε είπε ο Κ. Σημίτης, μπορεί να προωθηθεί μόνο αν "η ιδιωτική πρωτοβουλία παίξει αποφασιστικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό των δομών του ΕΟΤ". Σ' αυτά τα πλαίσια, εκχωρείται, με διάφορους όρους κατά περίπτωση, η περιουσία του ΕΟΤ και κρατικές εκτάσεις σε ιδιώτες προκειμένου να δημιουργηθούν κάμπινγκ, τουριστικά περίπτερα, γήπεδα γκολφ, μαρίνες, ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ κλπ.

Το ξεπούλημα θα γίνει με τη δημιουργία ανώνυμης εταιρίας,που θα έχει τον πλήρη έλεγχο της ιδιωτικοποίησης ή εκμίσθωσης των εκτάσεων και των κτισμάτων του ΕΟΤ.


ΣΕΛ.  19

Προσφορά
  • Η Πόπη Λαμπριανίδου πρόσφερε 100.000 δρχ. για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ.


Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την επέμβαση

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να κάνει τα "χατίρια" στις επιθυμίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στέλνει αεροπορικώς, μάλλον αύριο, στρατιωτικές δυνάμεις στη γειτονική Αλβανία. Οι υποκρισίες, περί τάχα "ανθρωπιστικής βοήθειας", δεν πείθουν τον ελληνικό λαό που με κάθε τρόπο - συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, ανακοινώσεις και άλλες δραστηριότητες - εκδηλώνει την αντίθεση και την ανησυχία του, γι' αυτή την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


ΣΕΛ.  10   -   11
"ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ"
Στο κρεβάτι του Προκρούστη τα εργασιακά δικαιώματα

Δεκαεννιά καρφιά στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και στο μέλλον των παιδιών τους, αποτελούν οι ισάριθμοι "άξονες" που συγκροτούν το πλαίσιο του κυβερνητικού διαλόγου - απάτη.


ΣΕΛ.  6   -   7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ