Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996

Παναγροτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία το Σεπτέμβρη

Στα οξυμένα λόγω αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ προβλήματα των αγροτών προστέθηκαν οι τεράστιες καταστροφές από το χαλάζι. Συλλαλητήριο στις 5 Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα, ενώ αναμένονται σχετικές αποφάσεις στη Λάρισα και την Καρδίτσα


ΣΕΛ.  17

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
ΥΦΑΡΠΑΓΗ
ΨΗΦΟΥ
για τετραετία αντιλαϊκών μέτρων

Αλέκα Παπαρήγα: Η ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει θετικές πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες. Οπου αλλού πάει η ψήφος, θα προσμετρηθεί, τελικά, στην πολιτική της υποταγής, της ανοχής

"Η κυβέρνηση επιδιώκει να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο για να δρομολογήσει τα πιο άγρια οικονομικά μέτρα σε βάρος του λαού και να εδραιώσει στην Ελλάδα τη νοοτροπία της υποτέλειας στη "νέα τάξη πραγμάτων"". Τα παραπάνω τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την επίσπευση των εκλογών.

Ηδη χτες στα υπουργικά γραφεία και τα επιτελεία της κυβέρνησης αντικείμενο συζήτησης δεν ήταν το αν τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά ποια θα είναι η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής τους. Σαν πιθανή μέρα μέχρι στιγμής αναφέρεται η Κυριακή 29 του Σεπτέμβρη, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και άλλες ημερομηνίες.

Στην πραγματικότητα, η επίσπευση των εκλογών για την κυβέρνηση αποτελεί το "ξεκαθάρισμα" των εκκρεμοτήτων που έχει με το χρόνο μέχρι την κανονική λήξη της θητείας της, ώστε με ορίζοντα τετραετίας να επιχειρήσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος "σύγκλισης", μέσα από μια ακόμα πιο αντιλαϊκή και πιο αντιδραστική πολιτική.

"Οι εκλογές περικλείουν και μεγάλες παγίδες αλλά και δυνατότητες", επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα και τόνισε ότι "το ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές, τον κάθε αδιάλλακτο πατριώτη και προοδευτικό άνθρωπο, να μπει σε θέση μάχης" για την ουσιαστική ενίσχυση του Κόμματος, ώστε την επομένη των εκλογών "να είναι ενισχυμένος ο πόλος της αντίστασης στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και αποδυναμωμένα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ".


ΣΕΛ.  2,    3

Φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των στρατοκρατών της Αγκυρας για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, ύψωσαν χτες το βράδυ οι κομμουνιστές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των αντίστοιχων οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Παράλληλα απαίτησαν να κατονομαστούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη διαιώνιση του κυπριακού προβλήματος.

Με κύρια συνθήματα "Η Κύπρος δεν πρέπει να διχοτομηθεί, έξω ο Αττίλας και οι Αμερικανοί", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο", οι συγκεντρωμένοι θυροκόλλησαν το ψήφισμα της συγκέντρωσής τους στα γραφεία της ΕΕ, στην τουρκική πρεσβεία και στην πρεσβεία των ΗΠΑ


ΣΕΛ.  4   -   5



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ