Σελ. /41
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Αυγούστου 1996

Εμπρός Λαέ, αντεπίθεση με το ΚΚΕ

Της Αλέκας Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το 1993 οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες δώσαμε την εκλογική μάχη με κύριο στόχο να αποδείξουμε ότι το ΚΚΕ άντεξε τις θύελλες που πέρασε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, άντεξε στην αντικομμουνιστική επίθεση, παρέμεινε πολύτιμη δύναμη για το λαϊκό κίνημα, για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου. Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, αν ήταν πιο δυνατό, οι συνέπειες σίγουρα θα ήταν σχετικά λιγότερο οδυνηρές.

Η τωρινή εκλογική μάχη αποκτά ένα νέο νόημα όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και ολόκληρο το λαό. Το ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε δύναμη ικανή να συμβάλλει σε θετικές μετεκλογικές διεργασίες για το λαό και τον τόπο, σε πόλο ευρύτερης αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, σε μοχλό απεγκλωβισμού και λύτρωσης δυνάμεων από τη μέγκενη του δικομματισμού και της εξίσου επικίνδυνης συναίνεσης.

Η μάχη θα είναι σκληρή γιατί το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου, οι μηχανισμοί του ιμπεριαλισμού λόγω της γενικότερης πολιτικής συναίνεσης, μπορούν να εναλλάσσουν τα σενάρια και τερτίπια πιο εύκολα από πριν. Δεν είναι όμως οι αντίπαλοι του λαού τόσο παντοδύναμοι όσο φαίνονται.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 2


ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε θέση μάχης

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές αποτελεί ψήφο αντεπίθεσης και ευθύνης για την ενίσχυση της δύναμης, που αταλάντευτα παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα

Η προεκλογική περίοδος ήδη ξεκίνησε, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στις κάλπες ένα χρόνο πριν την κανονική λήξη της θητείας της.

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τις εκλογές αυτές και να κατευθύνει την ψήφο του υπεύθυνα, καταδικάζοντας τη συντηρητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κάθε άλλη συντηρητική πολιτική, καθώς και ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Αισιοδοξία και μαχητικότητα επικρατεί στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Σήμερα συνεδριάζει η ΚΕ του Κόμματος, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκαν αρκετές συνεδριάσεις των Επιτροπών Περιοχής και των Νομαρχιακών Επιτροπών, που εξετάζουν τους πολιτικούς και οργανωτικούς στόχους και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η σημερινή Σύνοδος της ΚΕ, στην πραγματικότητα, θα σημάνει το προσκλητήριο της μάχης για την εκλογική επιτυχία με το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Μια υπόθεση που δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του, αλλά, στις σημερινές ιδιαίτερα συνθήκες, αποτελεί βασικό όρο για να βγει το λαϊκό κίνημα στο προσκήνιο, να βάλει τέρμα στον κατήφορο, να ξετυλιχτούν θετικές μετεκλογικές διεργασίες, για να αλλάξει η κατάσταση.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί ψήφο ενίσχυσης του αγώνα και των συμφερόντων της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρομεσαίων στρωμάτων. Αποτελεί ψήφο αντίστασης και καταδίκης της πολιτικής που υπερασπίζεται και εκφράζει τους μεγαλοβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  2,    3,    5   -   9

Ούτε κόκορας λαλεί, ούτε σκύλος γαυγίζει

Αγραφα

Αποστολή του "Ρ" στη γραφική περιοχή της Καρδίτσας

Στις ελατόφυτες βουνοκορφές και πλατανοφορεμένες λαγκαδιές των Αγράφων, βρέθηκε πριν από λίγες μέρες ο "Ρ". Αύγουστος μήνας στα Αγραφα και η φύση βρίσκεται στην "καλή και γλυκιά της ώρα".

Ομως, ο ογδοντάχρονος γέροντας στο καφενείο της Πεζούλας είχε το δικό του καημό. "Το χειμώνα εδώ, ούτε κόκορας λαλεί, ούτε σκύλος γαυγίζει. Σε πιάνει κατάθλιψη. Τίποτα, ντιπ... Μόνο εμείς, τα γερόντια, μείναμε".

Το μεγάλο μεγάλο ζητούμενο - εκ των πραγμάτων πλέον - είναι η ανάπτυξη του Νομού Καρδίτσας συνολικά, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο πρόσφατο Αγραφιώτικο Συνέδριο. Η τουριστική ανάπτυξη από μόνη της δε λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται ανάπτυξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων, η οποία και θα εξασφαλίσει τη συνέχεια της ζωής στην περιοχή και θα ενδυναμώσει και την τουριστική κίνηση.


ΣΕΛ.  20   -   21

ΕΚΛΟΓΕΣ '96

Οικονομική Εξόρμηση

  • Ο Μ. Π. προσφέρει 1.000.000 δρχ.,για την ενδυνάμωση των οικονομικών του ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΥ ΚΚΕ και στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή Τάκη Αδάμου και όλων των αγωνιστών της ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.


Κούβα
Και πάλι ορθή κόντρα στη "θύελλα"

Παρά το θανατηφόρο εναγκαλισμό του ιμπεριαλισμού, η κουβανέζικη οικονομία καταφέρνει και αντιστέκεται. Τα μέτρα, που πήρε με τη λαϊκή έγκριση η κυβέρνηση, έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα


ΣΕΛ.  10   -   11
Οικονομία - εκλογές
Ετοιμα τα σενάρια για λιτότητα μέχρι το 2000

Αν δεν εξασφαλιστεί η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από τις κάλπες, από τις 23 του Σεπτέμβρη, θα ακολουθήσει ένα νέο μπαράζ ακόμα πιο αντιλαϊκών μέτρων


ΣΕΛ.  5
Ενοπλες Δυνάμεις
"Ισραηλοποίηση" το όχημα της ΝΑΤΟποίησης

Η Ελλάδα καλείται, με βάση τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, να παίξει πιο αποτελεσματικό ρόλο στην εφαρμογή των σχεδίων της "νέας τάξης πραγμάτων" στην περιοχή


ΣΕΛ.  12
"Καβίρια Παλάς"
Λειτουργεί υπό ... πτώχευση

Οι εργαζόμενοι, που έμειναν χωρίς δουλιά και χωρίς να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, "πλήρωσαν" για το ξενοδοχείο της Λήμνου, το οποίο, αν και πτώχευσε, βρέθηκε να έχει ... νοικιαστεί


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ