Σελ. /30
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995

Σήμερα η συναυλία Θεοδωράκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στις 7 το απόγευμα η συναυλία για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ. Συμμετέχουν η Μ. Φαραντούρη, ο Μ. Μητσιάς, ο Β. Λέκκας. Στο μπουζούκι ο Κ. Παπαδόπουλος και ο Λ. Καρνέζης. Παρουσιάζει η Μπ. Βαλάση


ΣΕΛ.  5

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΗΚΑΝ
οι φαρμακοβιομήχανοι

Ζητούν αυξήσεις, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία πενταετία οι τιμές στα φάρμακα έχουν τουλάχιστον τριπλασιαστεί

Τη δέκατη αύξηση των τιμών των φαρμάκων μέσα στην τελευταία πενταετία αξιώνουν οι φαρμακοβιομήχανοι, οι εισαγωγείς και οι αντιπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιριών.

Η απαίτησή τους είναι για αυξήσεις 10% και μάλιστα να γίνουν πριν η Επιτροπή του υπουργείου Εμπορίου καταθέσει το πόρισμά της για τον καθορισμό του τρόπου κοστολόγησης των φαρμάκων. Ομως, οι εννέα απανωτές αυξήσεις της τελευταίας πενταετίας έχουν οδηγήσει, κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, στον τριπλασιασμό των τιμών, με οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά Ταμεία, τα νοσοκομεία και τους ασφαλισμένους. Την ίδια ώρα, που το λεγόμενο κύκλωμα του φαρμάκου προβάλλει εκβιαστικές αξιώσεις, η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις αξιώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτοαφοπλίζεται πλήρως με την απόφασή της να κλείσει τη μοναδική κρατική φαρμακοβιομηχανία, την ΕΛΒΙΠΥ (ΧΡΩΠΕΙ). Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο κλείσιμο της ΧΡΩΠΕΙ και ζητά την επανεξέταση της απόφασης, τονίζοντας ότι για μια εθνική πολιτική στο φάρμακο, με παρέμβαση του κράτους στην παραγωγή και διακίνησή του, χρειάζεται μια υγιής και δυναμική ελληνική επιχείρηση στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας.


ΣΕΛ.  3

Το δράμα και η οργή των πρόσφατα απολυμένων εργατριών από δυο επιχειρήσεις, των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ και της ALBA,έσμιξαν χτες στο υπουργείο Εργασίας. Στον ίδιο χώρο, όμως, εκδηλώθηκε και η πλήρης ασυδοσία των επίλεκτων μελών της οικογένειας των βιομηχάνων. Ο πρώτος, ο ευρωβουλευτής πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Στ. Αργυρός, δεν προσήλθε καν σε προγραμματισμένη τριμερή συνάντηση, ο δε δεύτερος αρνείται να καταβάλει ακόμα και τις αποζημιώσεις στις απολυμένες! Οσο για τον υπουργό Εργασίας, δηλώνει "αδυναμία" να παρέμβει...


ΣΕΛ.  13

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το Παράρτημα Βέροιας της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων (ΠΕΕΠΠ) προσφέρει 200.000 δρχ., μετά από έρανο που πραγματοποίησε μεταξύ των μελών του, μέσω ΚΟΒ Ημαθίας.
  • Ο Θ. Μ. πρόσφερε 200.000 δρχ.
  • Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Αμαλιάδας πρόσφερε 300.000 δρχ., στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και των εμπνευστών ιδρυτών και ιστορικών μορφών του μαρξισμού - λενινισμού και προλεταριακού διεθνισμού, Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν και Στάλιν.
  • Η Κίνηση Ετεροδημοτών Κρήτης 200.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ