Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Φλεβάρη 1995

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι επαγγελματοβιοτέχνες της χώρας

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε 6 πόλεις της Ελλάδας αρχίζουν από αύριο και θα κλιμακωθούν μέχρι τις 2 Απρίλη, ανακοίνωσε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, διεκδικώντας άμεσα λύσεις στο φορολογικό και τα άλλα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις


ΣΕΛ.  17

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΠΕΡΑ (Σ) ΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Τα χρόνια της κοροϊδίας τέλειωσαν, δηλώνουν οι κάτοικοι του Περάματος, που καθημερινά κινδυνεύουν από την ασυδοσία των εταιριών πετρελαιοειδών

Την αποτελεσματικότητα του ενωμένου και αποφασιστικού αγώνα ενάντια στις εταιρίες πετρελαίων και την κυβέρνηση που καλύπτει την ασυδοσία τους, έκαναν σημαία τους χτες οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή του Περάματος, στέλνοντας μήνυμα πως θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά να παλεύουν για να φύγουν τα "καζάνια του θανάτου" από την περιοχή τους.

"Τα χρόνια της κοροϊδίας" τέλειωσαν, δήλωναν χτες νοικοκυρές που άφησαν τα σπίτια τους και από προχτές το βράδυ στέκονται συνεχώς εκεί στις πύλες των εταιριών πετρελαίου, εμποδίζοντας τη λειτουργία τους. Τα "καζάνια του θανάτου" δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν πια θέση, στη ζωή μας. Ως εδώ. Οι εταιρίες υγρών καυσίμων πρέπει να φύγουν. Και πρέπει να γίνει τώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, δήλωναν με όλη τη ζέση των νιάτων τους εκατοντάδες μαθητές, που με πορείες έφταναν από τα σχολεία τους στο χώρο της κατάληψης. Οι Περαματιώτες, αυτή τη φορά, έκαναν καθαρό πως είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στη βούληση των πολυεθνικών του πετρελαίου. "Οι εταιρίες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει", κατήγγειλε ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος. "Θα παρεμποδίζουμε, είπε, συνεχώς τη λειτουργία τους, γιατί μόνο έτσι θα φύγουν"!

Η κινητοποίηση λήγει σήμερα το μεσημέρι, αλλά για την ερχόμενη βδομάδα αποφασίστηκε ήδη "μαραθώνια" πορεία διαμαρτυρίας, που θα καταλήξει στο υπουργείο Βιομηχανίας.


ΣΕΛ.  14   -   15

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το ΔΣ του Δήμου Αρτας προσφέρει 500.000 δρχ., με ομόφωνη απόφασή του, στη ΝΕ Αρτας για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Αστεγη η...

λαϊκή στέγη

Αφιέρωμα του "Ρ" στους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης στεγαστικών δανείων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα πρόσωπα

ενός δύσκολου

αγώνα

Μαρτυρίες των θυμάτων ενός παντοδύναμου μηχανισμού καταστολής

ΕΠΟΝ

Το καμάρι

του λαού μας

Στις 23 Φλεβάρη συμπληρώνονται 52 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής νεολαιίστικης οργάνωσης




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ