Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995

"Ιδιωτική πρωτοβουλία" με κέρδη αλλά και οφειλές 8 τρισ. δραχμών

Σε έξαρση οι οφειλές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μελέτη της ICAP αποκαλύπτει ότι η νέα γενιά προβληματικών είναι εδώ, καθώς 11.600 επιχειρήσεις είχαν το 1993 συνολικές οφειλές περίπου 8 τρισ. δραχμών


ΣΕΛ.  17

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ
το "βέτο" και οι λεονταρισμοί

Αίρονται οριστικά οι επιφυλάξεις για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας

Ολοκληρώνεται η φαρσοκωμωδία που παίχτηκε τις τελευταίες μέρες από την κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά τους λεονταρισμούς περί διατήρησης του "βέτο", που ακολούθησαν την κατ' αρχήν συμφωνία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γ. Α. Μαγκάκη, η κυβέρνηση, με επιστολή της προς τη γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να αντιταχθεί στην προώθηση της τελωνειακής ένωσης.

Το γεγονός, πάντως, ότι οι χειρισμοί στο θέμα αυτό συσχετίστηκαν με τις εσωτερικές εξελίξεις και ειδικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, φανερώνει ακόμη περισσότερο τον επικίνδυνο χαρακτήρα των κυβερνητικών χειρισμών στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ανεξάρτητα από τους αστείους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, οι χειρισμοί της αποτελούν απτή απόδειξη της υποτέλειας στις ηγετικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα, τόσο το κυπριακό πρόβλημα, όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλωστε, οι προθέσεις των Βρυξελλών, σε ό,τι αφορά τα δύο σημαντικά προβλήματα για τη χώρα μας, έχουν δημοσιοποιηθεί με τον πλέον κυνικό τρόπο - πριν λίγες μέρες στους Τούρκους συνομιλητές του - από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ.


ΣΕΛ.  7

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ, του ΟΣΕ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, του ΝΑΤ, της ΔΕΗ, των Τραπεζών και του Δημοσίου, κλιμακώνει τον αγώνα με "μεγαλύτερη αντίσταση κατά της σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης". Οργανώνει συγκέντρωση στις 9 Μάρτη, στο θέατρο "Διάνα". Αρχισαν και ολοκληρώνονται σήμερα, οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΕΡΕΥΝΑ

Δικαστήρια

ανηλίκων,

άσυλα

Η νεανική εγκληματικότητα και παραβατικότητα. Εγκλημα είναι ο τρόπος αντιμετώπισής της

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

Στη δίνη

της πολιτειακής

απραξίας

Αρχαιολόγοι μιλούν στο "Ρ" για την έλλειψη ανασκαφικής πολιτικής

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Απειλούμαστε

με διακοπές;

Αυξάνεται η ζήτηση ηλεκτρισμού, οι υπάρχοντες σταθμοί δεν επαρκούν και οι επενδύσεις περικόπτονται




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ