Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997

Το ρουσφέτι ζει και... βελτιώνεται

Με συνοπτικές διαδικασίες και αρνούμενη ακόμη και τη γνώμη της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε χτες η κυβερνητική πλειοψηφία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, τη διατήρηση και "βελτίωση" του ρουσφετιού. Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  5

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ
το θερμόμετρο στην παιδεία

Αναμένονται σήμερα αποφάσεις από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, η συνεδρίαση του οποίου άρχισε χτες. Ευρεία σύσκεψη συγκαλείται αύριο με συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών. Συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας αδιορίστων εκπαιδευτικών

Το σύνθημα έναρξης των κινητοποιήσεων ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δίνουν σήμερα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας. Σήμερα επίσης αναμένεται να αποφασίσει κινητοποιήσεις το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ αύριο θα γίνει σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αλλά και γενικότερα των συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων. Στόχος, ο συντονισμός της δράσης για να μην περάσουν τα καταστροφικά για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σχέδια.

Εφαρμόζοντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου" για την παιδεία, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός αντιδραστικού μοντέλου εκπαίδευσης, που θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Μόνος τρόπος για να μην υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της είναι ο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας των εκπαιδευτικών φορέων, των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και των γονιών τους, αλλά και του υπόλοιπου μαζικού λαϊκού κίνηματος.


ΣΕΛ.  15

ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Με καταστροφή απειλείται σπάνιος υδροβιότοπος

Ενας σπάνιος υδροβιότοπος στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής κινδυνεύει να μετατραπεί σε... γήπεδο του γκολφ. Δεκάδες σπάνια είδη πτηνών κινδυνεύουν να εξαφανιστούν σε εθνικό επίπεδο, ενώ η περιοχή θα στερηθεί αμέσως μια τεράστια ποσότητα νερού που εμπλουτίζει τόσο τα επιφανειακά, όσο και τα υπόγεια υδροφόρα στρώματα. "Σκοπός της δημιουργίας γηπέδου γκολφ είναι η προσέλκυση διαφοροποιημένης τουριστικής πελατείας, ώστε να επιτευχθεί υψηλότερη συναλλαγματική απόδοση και βελτιωμένη χρονική κατανομή της ζήτησης" απαντά προκλητικά ο ΕΟΤ και ένας ιδιώτης επιχειρηματίας τρίβει τα χέρια του... Την άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση της απειλούμενης καταστροφής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς το ΚΚΕ, με Ερώτηση βουλευτών του στη Βουλή.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Λάκης Δημητριανάκης στη μνήμη του αγαπημένου του θείου ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΕΛΛΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αταλάντευτου 55 χρόνια μέλους του ΚΚΕ, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, όπου και ανήκε, 240.000 δρχ. στο ΚΚΕ.
  • Στη μνήμη του κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτη ΧΡΗΣΤΟΥ Θ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 100.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ