Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Μάρτη 1995

Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία παρουσίασε χτες ο Σπ. Στριφτάρης. Το πλαίσιο αρχών του υπουργείου οδηγεί στην παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς της υγείας


ΣΕΛ.  16   -   17

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ
η αντίσταση των αγροτών

Συνεχίζεται η κινητοποίηση των καπνοπαραγωγών στην Αιτωλοακαρνανία

Διευρύνεται ο ξεσηκωμός των αγροτών της χώρας, καθώς και οι βαμβακοπαραγωγοί αποφάσισαν ήδη να μπουν μαζικά στον αγώνα. Στο μεταξύ οι καπνοπαραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα - που εξασφαλίζει την πλατιά υποστήριξη των άλλων εργαζομένων, οι οποίοι προχώρησαν χτες σε 24ωρη απεργία συμπαράταξης - κρατώντας αποκλεισμένο το νομό και την επικοινωνία Αντίρριου - Ιωαννίνων. Οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας αρνούνται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα και προετοιμάζονται για νέα πιο δυναμική κινητοποίηση, με συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μέσα στις επόμενες μέρες, ως απάντηση στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει ακόμα και το αίτημα για το πριμ.

Σε χτεσινή σύσκεψη των ΔΣ των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των νομών της Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, αποφασίστηκε να γίνουν στις 13 του Μάρτη συλλαλητήρια στους 4 νομούς και, κλιμακώνοντας, στις 20 του ίδιου μήνα, Πανθεσσαλικό δυναμικό συλλαλητήριο στη Λάρισα.

Εκείνο που "ξεχείλισε" την αγανάκτηση των αγροτών, για την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ήταν η χτεσινή ανακοίνωση για τα καταστροφικά μέτρα και για το βαμβάκι που, αν περάσουν, θα οδηγήσουν άμεσα στην καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.


ΣΕΛ.  18   -   19

Εκρηξη οργής, προερχόμενη από χιλιάδες άνεργους οικοδόμους, συντάραξε χτες το κέντρο της Αθήνας. Από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, ο κλάδος που μαστίζεται από την πιο εκτεταμένη και παρατεταμένη ανεργία διαδήλωσε, στα πλαίσια 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την απόφασή του να βγει νικητής από αυτή τη μάχη για την επιβίωση. Η κυβέρνηση επιστράτευσε τις "ειδικές δυνάμεις" για να κρατήσει έξω από το υπουργείο Εργασίας την αντιπροσωπεία των οικοδόμων και οι διαδηλωτές απάντησαν με δίωρη κατάληψη του υπουργείου, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα νέες κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  14   -   15

Η "ανασυγκρότηση"

Πολλά τα ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στο έργο της "ανασυγκρότησης" της Εθνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ). Προς το παρόν και παρά τις διαψεύσεις ή τις διευκρινίσεις του υπουργού Τύπου, το μόνο γνωστό στοιχείο αυτής της "ανασυγκρότησης", είναι η συρρίκνωση του δικτύου της ΕΡΑ.

Ε}ύλογες είναι οι ανησυχίες των εργαζομένων στην κρατική ραδιοτηλεόραση, αφού τα περί "ανασυγκρότησης" ακούγονται σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και με δεδομένη την αντίληψη της κυβέρνησης περί "ιδιωτικο - οικονομικών" κριτηρίων στη λειτουργία των δημόσιων οργανισμών. Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό ότι βρίσκεται επί θύραις το νομοσχέδιο για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Δεν υπερασπιζόμαστε ούτε τη σημερινή δομή των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, ούτε τη λειτουργία τους, ούτε πολύ περισσότερο το παραγόμενο προϊόν. Θεωρούμε όμως σαν αφετηρία της όποιας συζήτησης για τις αλλαγές, την αναγνώριση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ και των προτεραιοτήτων που πηγάζουν απ' αυτόν. Προτεραιοτήτων που αφορούν πρώτιστα στο ρόλο που οφείλουν να παίξουν τα μέσα αυτά στη σημερινή εποχή όπου ο πολίτης έχει μετατραπεί σε έρμαιο των αθλιοτήτων, που προσφέρουν αφειδώς τα μεγάλα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά κανάλια και της παρα - ενημέρωσης.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ