Σελ. /29
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Μάρτη 1995

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΓΑ+ΔΚΙΤΑΝΑΚΙ
ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
με "βέτο" και "αντίσταση"

Την πολιτική της υποταγής θα την πληρώσουν, για άλλη μια φορά, οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Με την άρση του "βέτο" για την τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η ελληνική κυβέρνηση πρόσθεσε στο ενεργητικό της άλλη μια πράξη υποτέλειας.

Αμεση συνέπεια της χτεσινής εξέλιξης θα είναι η μεταφορά της συζήτησης για την επίλυση του Κυπριακού στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διαδικασία που θα νομιμοποιήσει ουσιαστικά τη διχοτόμηση, μιας και οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εκδηλώσει την εύνοιά τους στην Τουρκία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα γενικότερα στρατηγικά τους σχέδια στην περιοχή.

Η κυβέρνηση, που πριν από λίγο καιρό πρόβαλε το "βέτο" ως "ένα το κρατούμενο", τώρα επιχειρεί "να χρυσώσει το χάπι", προβάλλοντας κάποιες ρυθμίσεις σχετικά με τα ελληνικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η ίδια συνυπέγραψε τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, με την οποία ουσιαστικά ενταφιάστηκε αυτός ο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας.Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι "η απεμπόληση του δικαιώματος της αρνησικυρίας από την ελληνική κυβέρνηση είναι εγκληματική. Η θέση της χώρας μας, όπως και της Τουρκίας, εντάσσεται στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων, που εκδηλώνεται εδώ και καιρό στην περιοχή. Την πολιτική της συμφωνίας, της υποταγής στις κατευθύνσεις και τα σχέδια αυτά θα την πληρώσουν, για άλλη μια φορά, οι λαοί της περιοχής και ιδιαίτερα ο ελληνικός, ο τουρκικός και ο κυπριακός λαός".


ΣΕΛ.  6   -   7

Με το ξεκλήρισμα δύο οικογενειών, άρχισε η έξοδος για το γιορταστικό τριήμερο. Το δυστύχημα έγινε στον Αγιο Κωνσταντίνο. Είναι πλέον πολύ τετριμμένο, αλλά το σημειώνουμε. Χρειάζεται προσοχή στην οδήγηση, για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.


ΣΕΛ.  17

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Ο ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ προσφέρει 300.000 δρχ.
  • Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 200.000 δρχ.
  • Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 200.000 δρχ.
  • Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΑΙΔΗΨΟΥ 300.000 δρχ., με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

28ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ

Πορεία

επιταχυνόμενης

καθόδου

Μεγάλη έρευνα για τα συνδικάτα αρχίζει από σήμερα ο "Ρ", με αφορμή το 28ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Σήμερα: Η ταυτότητα του 28ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας. Γράφουν οι Γ. Θεωνάς καιΣ. Μαντζουράνης

Η υγεία

σε κρίσιμο

σταυροδρόμι

Τα... σχέδια για το νομοσχέδιο φαλκιδεύουν τη δημόσια υγεία. Ολόκληρο το κείμενο των θέσεων του ΚΚΕ, για την υγεία

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Με το άρμα

του Διονύσου

Ενα αφιέρωμα στις παραδόσεις και τα έθιμα του Καρνάβαλου αλλά... και στην εμπορευματοποίηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ