Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Μάρτη 1995

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Χιονοστιβάδα αγανάκτησης για την αντιλαϊκή πολιτική

Αύριο το Πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο. Κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα και τη Μακεδονία. Προετοιμάζεται το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων για τις 29 Μάρτη

Πληθαίνουν και κλιμακώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας, της εξόντωσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, της αποδιάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής και του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών. Ενάντια στην πολιτική που εκπονείται από κοινού με τα επιτελεία των Βρυξελλών και που, όπως καταγγέλλεται από τη μια γωνιά της χώρας μέχρι την άλλη, αποδεικνύεται όλο και περισσότερο καταστροφική για τη χώρα μας. Σε νέα φάση μπαίνουν από αύριο οι κινητοποιήσεις αντίστασης των αγροτών σ' ολόκληρη τη χώρα, με το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, την κινητοποίηση των αγροτών της Κέρκυρας, των καπνοπαραγωγών του Λαγκαδά και της Βόρειας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα,αύριο στις 11 το πρωί θα γίνει ταυτόχρονα αποκλεισμός με τρακτέρ των δυο εθνικών οδών Αθήνας - Θεσσαλονίκης, της νέας και της παλιάς, και των εθνικών δρόμων που συνδέουν τους νομούς μεταξύ τους. Οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να παραμείνουν στους τόπους αποκλεισμού επ' αόριστον, μέχρι να δοθούν λύσεις στα φλέγοντα προβλήματά τους.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιήσουν επίσης και οι αγρότες της Κέρκυρας. Με απόφαση της ΟΑΣ του νομού θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Σαρόκου στις 10 το πρωί σε παγκερκυραϊκό παναγροτικό συλλαλητήριο.

Σε δυναμική κινητοποίηση προχωρούν αύριο και οι καπνοπαραγωγοί του Λαγκαδά και της Βόρειας Χαλκιδικής, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος του χωριού Στίβος, με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ.

Πυρετωδώς ετοιμάζονται από την πλευρά τους οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι για το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων που αποφάσισε η ΣΕΑ - ΜΜΕ για τις 29 Μάρτη, ενώ παράλληλα συνεχίζονται σε αρκετές πόλεις οι τοπικές κινητοποιήσεις των ΕΒΕ.

Η έντονη αγανάκτηση, ήδη, μετατρέπεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις που παίρνουν πρωτοφανείς διαστάσεις, τόσο από την άποψη της έκτασης όσο και από την άποψη της ενότητας, αλλά και των μορφών της αντίδρασης, καθώς συσπειρώνουν το σύνολο σχεδόν των ΕΒΕ, ανεξάρτητα από πολιτικά "πιστεύω". Ενώ ιδιαίτερα ενωτικές και, γι'αυτό, δυναμικές, εκδηλώνονται οι αντιδράσεις των αγροτών.


ΣΕΛ.  38

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η αδιαφορία είναι υποταγή...

Καμπάνια ενημέρωσης των νέων

εργαζομένων από την ΚΝΕ με σύνθημα "μάθε

τα δικαιώματά σου, γιατί η αδιαφορία

είναι υποταγή".

Η ανεργία, η υποαπασχόληση, η εκμετάλλευση και η ανισότητα, χαρακτηρίζουν σήμερα τη θέση των νέων μέσα στην αγορά εργασίας. Απιαστο όνειρο η επαγγελματική αποκατάστασή τους. Γιατί, όμως, δεν αντιδρούν οι νέοι; Είναι"απολιτικοί", όπως συχνά τους αποκαλούν όλοι αυτοί που τους θέλουν έτσι; Η μήπως, επειδή έχουν ασπαστεί συνειδητά τα διάφορα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα που πλασάρει η άρχουσα τάξη;

Η πραγματικότητα είναι ότι η στάση τους καθορίζεται πρώτα από το βαθμό ενημέρωσης που έχουν και κυρίως από το βαθμό συνειδητοποίησης της θέσης τους στην παραγωγική διαδικασία. Αυτό ακριβώς το γνωρίζουν πολύ καλά οι νέοι κομμουνιστές, που από τις 10 του Μάρτη έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης των νέων εργαζόμενων.


ΣΕΛ.  30



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ