Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Μάρτη 1995

ΣΤΙΣ 29 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
"Νεκρώνει" πανελλαδικά την Τετάρτη η αγορά

Με αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και μεγάλη μαζικότητα στις καθημερινές κινητοποιήσεις τους προχωρούν οι ΕΒΕ στην κλιμάκωση των αγώνων τους

Στην τελική ευθεία, για το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, ενάντια στην καταστροφική για τη χώρα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις φιλομονοπωλιακή και κοινοτικής έμπνευσης πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, βρίσκονται οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της χώρας. Οι ενωτικοί και μαζικοί αγώνες διαμαρτυρίας των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, που άρχισαν στις 7 του Μάρτη από την Κέρκυρα, με κλείσιμο των καταστημάτων και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και αγκάλιασαν, μέχρι σήμερα, όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με μεγάλη και αξιοσημείωτη επιτυχία, θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 29 του Μάρτη,με το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, που έχει αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.

Τα αιτήματα, για την ικανοποίηση των οποίων αγωνίζονται αταλάντευτα και μαζικά οι ΕΒΕ, ανεξάρτητα αν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή άλλο κόμμα, αφορούν την αντικατάσταση των αυθαίρετων, και δήθεν αντικειμενικών, κριτηρίων φορολόγησης μ' ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, την ασύδοτη δράση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, τα πανάκριβα τραπεζικά δάνεια, τις τσουχτερές αυξήσεις στα νοίκια και την προωθούμενη, ήδη, απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης, κλπ. Αιτήματα που φανερώνουν τη γενικότερη σημασία των κινητοποιήσεων και σηματοδοτούν την κρίση επιβίωσης, που διέρχονται σήμερα οι ΕΒΕ και τις τραγικές συνέπειες από τις μέχρι σήμερα κυβερνητικές πολιτικές και την εφαρμογή των κατευθύνσεων των Βρυξελλών.

Καλώντας τους ΕΒΕ να δώσουν το μαχητικό τους "παρών" στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ερχόμενης Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Κορφιάτης,υπογράμμισε, στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ότι "οι νόμοι δε φτιάχνονται μόνο για να εφαρμόζονται, αλλά και για να αλλάζουν". Και επισήμανε, πως μόνο η άρση των "αντικειμενικών κριτηρίων", χωρίς έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα προβλήματα των ΕΒΕ, δε θα σταματήσει τον αγώνα.


ΣΕΛ.  14

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Μια πέρα για πέρα δίκαιη εξέγερση

Αποκαλυπτικά στοιχεία του "Ρ" για τα τραγικά αδιέξοδα της αγροτικής οικονομίας

Τα δραματικά και έντονα προβλήματα, που έχουν ξεσηκώσει τους αγρότες σ' όλη σχεδόν τη χώρα είναι τόσο ορατά, όσο και η εξόφθαλμη συκοφαντική επιχείρηση της κυβέρνησης, ορισμένων μεγάλων ΜΜΕ, του ΣΕΒ και των κυβερνητικών καρεκλοκένταυρων σε τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η κοινοτικής έμπνευσης αντιαγροτική πολιτική και τα αλλεπάλληλα μέτρα της νέας Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ και της νέας ΚΑΠ έχουν οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο την αγροτική οικονομία.

Τα επίσημα στοιχεία, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο "Ρ", είναι αποκαλυπτικά για όλα τα παραπάνω. Στοιχεία, που αποδείχνουν, πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση, την απόλυτα δικαιολογημένη αγανάκτηση των εξεγερμένων αγροτών. Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων, της ΝΔ, της Πολιτικής Ανοιξης και του "ΣΥΝ", που συμφωνούν με την ΕΟΚική πολιτική και έχουν προσφέρει ουσιαστικά την πολιτική τους κάλυψη για την εφαρμογή της.


ΣΕΛ.  36   -   37

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Το ΔΣ του Επιμελητηρίου ΕΒΕ Ιωαννίνων προσφέρει για τη διάσωση του αρχείου 300.000 δρχ.
  • Η Εκκλησία "Παναγιά της Αγιάσου" Λέσβου προσφέρει 300.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ