Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997

ΟΤΕ
Αυξήσεις - πρόκληση για τα διευθυντικά στελέχη

Ποσό ίσο με το μισθό ενός χαμηλοσυνταξιούχου του ΙΚΑ παίρνουν ως αύξηση στον τακτικό μισθό τους, από την 1η Αυγούστου, 200 περίπου διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του Οργανισμού πήραν "αυξήσεις" της τάξης του 3,5% και μεθοδικά προετοιμάζεται ακόμα και η ανατροπή του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


ΣΕΛ.  15

Ο "Ρ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ 13
ΔΙΣ.
στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Βαριά πληρώνει η χώρα και ο λαός την κυβερνητική πολιτική υπονόμευσης της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας και την παράδοσή της στις ασύδοτες ορέξεις της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας"

Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο! Ο λόγος, για τα 13, τουλάχιστον, δισεκατομμύρια δραχμές ακριβότερα,που συμβιβάστηκε να πληρώσει η κυβέρνηση του "νέου ΠΑΣΟΚ" στον ιδιώτη Ν. Ταβουλάρη - το νέο αφεντικό των Ναυπηγείων Ελευσίνας - για να ολοκληρώσει την κατασκευή των τριών αρματαγωγών πολεμικών πλοίων και να τα παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό. Ενα σκάνδαλο, που αποκαλύπτει, ταυτόχρονα, τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική υπονόμευσης της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας και τις πολύμορφες συνέπειες, που αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και το λαό, ακόμη και για τον ευαίσθητο τομέα της εθνικής άμυνας.

Ιδού και τα τεκμήρια, όπως αποκαλύπτονται και από επιστολή του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γερ. Αρσένη, στη συνάδελφό του, υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου:

  • Το 1996, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αρνήθηκε - στη βάση μιας σειράς βάσιμων επιχειρημάτων - το αίτημα της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, για αναπροσαρμογή της σύμβασης κατασκευής τριών αρματαγωγών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού. Το ύψος της αιτούμενης τότε αναπροσαρμογής έφτανε τα 11 δισ. δραχμές.
  • Το 1997, όμως, όταν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πουλήθηκαν στον Ν. Ταβουλάρη, αντί πινακίου φακής, η κυβέρνηση του "νέου" ΠΑΣΟΚ και ο "εκσυγχρονιστής" πρωθυπουργός φρόντισαν να του κάνουν και ένα... δωράκι 13 δισ. δραχμών, με την αναθεώρηση της σύμβασης, για την κατασκευή των ίδιων ακριβώς αρματαγωγών πλοίων!

ΣΕΛ.  2,    17

ΠΑΙΔΕΙΑ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Την ώρα ακριβώς, που χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τη Βουλή διατράνωναν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μέσα στη Βουλή ολοκληρωνόταν η ψήφιση του νομοσχεδίου, με το οποίο η πολύπαθη παιδεία "στήνεται στο απόσπασμα".

Οι χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν το μήνυμα ότι οι κινητοποιήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν, αλλά θα συνεχιστούν, με στόχο την ακύρωση στην πράξη όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν και σε πολλές άλλες πόλεις, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όπου ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει τη Διεθνή Εκθεση


ΣΕΛ.  4   -   5


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Διαιωνίζεται η "ομηρία";

Σε διαιώνιση της "ομηρίας" των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών φαίνεται ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα ασχοληθεί, εκ νέου, με το πρόβλημα αυτό


ΣΕΛ.  13
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Κοινό αίτημα η ένταξή του στο ΕΣΥ

Να λειτουργήσει άμεσα το νοσοκομείο με τροποποίηση των συμβάσεων, έτσι που να διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του και να ενταχθεί στο ΕΣΥ, ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό φορείς και οι οργανώσεις των κομμάτων της Θεσσαλονίκης


ΣΕΛ.  14
ΝΑΥΑΓΙΟ "ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ"
Δίωξη για ανθρωποκτονία

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου του πλοίου "Αϊρον Αντώνης", το οποίο το Σεπτέμβρη του 1994 πήρε μαζί του στο βυθό της θάλασσας 24 ναυτικούς, ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά κατά του προέδρου και του γενικού τεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Νηογνώμονα!


ΣΕΛ.  12
Ματοκυλίστηκε πάλι η Ιερουσαλήμ

Το θάνατο σκόρπισε η τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε εμπορικό πεζόδρομο της Δυτικής Ιερουσαλήμ, αφήνοντας πίσω της 8 νεκρούς και 165 τραυματίες. Η "Χαμάς", που ανέλαβε την ευθύνη, απειλεί με νέες επιθέσεις και ο ισραηλινός στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας


ΣΕΛ.  9
"ΜΙΜΙΚΟΣ"
Δύσκολες ώρες για εκατοντάδες εργαζόμενους

"Λάλησε" ο "ΜΙΜΙΚΟΣ" και οι 850 εργαζόμενοι στη μονάδα περνούν δύσκολες μέρες. Ηδη οι απολύσεις έφτασαν τις 40 και υπάρχει καθυστέρηση πληρωμών, ενώ αναζητείται "στρατηγικός επενδυτής"


ΣΕΛ.  12
ΑΣΤΑΚΟΣ
"Ναυάγησε" η επένδυση ΝΑΒΙΠΕ

Στην... έλλειψη ιδιωτών, που να προθυμοποιούνται να βάλουν και λίγο το χέρι στην τσέπη τους σκόνταψε - όπως όλα δείχνουν - η επένδυση της ΝΑΒΙΠΕ Αστακού, που περιλάμβανε και την ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού λιμανιού στη χώρα με γενναία κρατική επιχορήγηση


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ