Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Γενάρη 1998

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
Απεργιακή ομοβροντία στο λεκανοπέδιο Αττικής

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες απαντούν με απεργιακή ομοβροντία στην κυβερνητική επίθεση στις εργασιακές τους σχέσεις, με την τροπολογία για τη μονομερή διαμόρφωση των Γενικών Κανονισμών Προσωπικού. Χωρίς συγκοινωνίες σήμερα το Λεκανοπέδιο, κλειστές οι τράπεζες, "προσωπικό ασφαλείας" σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΡΤ, "Ολυμπιακή Αεροπορία", ΟΣΕ, ΕΛΤΑ κ.α. Στις 10 το πρωί, η απεργιακή συγκέντρωση στο "ΠΕΡΟΚΕ"


ΣΕΛ.  13

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "Ρ" Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ
ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ
τις εγκληματικές ευθύνες τους

Η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι ο πραγματικός ηθικός αυτουργός της απάνθρωπης, εφοπλιστικής ασυδοσίας, σε βάρος των εργατών της θάλασσας

Από τον ίδιο τον Ελληνικό Νηογνώμονα, ήρθε η επιβεβαίωση της χτεσινής, συγκλονιστικής αποκάλυψης του "Ρ", ότι το σαπιοκάραβο "Αγιος Παντελεήμων", που βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του εφτά ναυτικούς, προμηθευόταν πιστοποιητικά αξιοπλοϊας από τον Ελληνικό Νηογνώμονα (ΕΝ), αφού ο αντίστοιχος Ιταλικός το είχε διαγράψει από τα μητρώα του, λόγω επικινδυνότητας! Σε μια επιστολή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ομολογία εγκλήματος, ο ΕΝ παραδέχεται ότι εφοδίαζε με πιστοποιητικά το μοιραίο πλοίο μέχρι και τον Οκτώβρη του 1997.Κατά τη βύθισή του το πλοίο - κουρέλι ανήκε στον Νηογνώμονα Ονδούρας, όπου - όπως ισχυρίζεται με επιστολή του στο "Ρ" ο πλοιοκτήτης του - το πήγε με δική του πρωτοβουλία και όχι γιατί ήταν ανεπιθύμητο στον ΕΝ!

Στο μεταξύ χτες ο υπουργός Ναυτιλίας, Στ. Σουμάκης,μ' ένα ρεσιτάλ θράσους και αναλγησίας, που έδωσε στους ναυτιλιακούς συντάκτες - χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων "τυχαία γεγονότα" (! ) τις δυο τελευταίες ναυτικές τραγωδίες - επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι ο πραγματικός ηθικός αυτουργός, του συνεχιζόμενου εγκλήματος των εφοπλιστών σε βάρος των εργατών της θάλασσας.


ΣΕΛ.  3,    14   -   15

Μπροστά σε γενικευμένη "κοινωνική έκρηξη" η Γαλλία;

Ατεγκτος και αποφασισμένος να μην υποχωρήσει μπροστά στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των ανέργων, δήλωσε ότι θα μείνει ο Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν, στη διάρκεια του χτεσινού διαγγέλματός του προς στον γαλλικό λαό. Οι κινητοποιήσεις, όμως, των ανέργων συνεχίζονται με πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων σε όλη τη Γαλλία, ενώ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, τα δύο τρίτα των Γάλλων εκτιμούν, ότι οι διαμαρτυρίες αυτές θα οδηγήσουν σε γενικευμένη "κοινωνική έκρηξη", με επικεφαλής τους ανέργους.


ΣΕΛ.  11

Ο εφιάλτης τους

"Σκουπίδια της ευημερίας" χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της πολυεθνικής "Νεστλέ" τους άνεργους και τους ανίκανους να εργαστούν! Το χειρότερο, βέβαια, δεν είναι ο κυνισμός των πολυεθνικών. Αυτός, τις χαρακτήριζε από γεννησιμιού τους. Το χειρότερο είναι πως οι εκπρόσωποί τους τολμούν σήμερα και μιλούν έτσι, για το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, που οι ίδιοι προκάλεσαν.

Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη οι κυβερνήσεις, που προσυπογράφουν κάθε μέτρο για την ενίσχυση της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου. Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που σιγοντάρουν στις αντεργατικές επιλογές. Θα αντικρίσουν εκείνους, που επιτρέπουν στον διευθύνοντα σύμβουλο της "Νεστλέ", να θεωρεί τους άνεργους, όχι μόνο ένα ενοχλητικό κοινωνικό υποπροϊόν, αλλά και είδος προς εξόντωση.

Οσο για τα δεκάδες εκατομμύρια "σκουπίδια", αυτά ήταν, είναι και θα είναι ο εφιάλτης τους. Μόνο που τώρα, είτε στη Γαλλία, είτε στη Γερμανία, είτε στην Ισπανία, είτε στην Εύβοια και αλλού, δεν τον βλέπουν μόνο στον ύπνο τους. Τον ζουν στην καθημερινή "ευημερούσα" πραγματικότητά τους.



Σήμερα οι φιλειρηνικές διαδηλώσεις

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταδίκης των προκλητικών δηλώσεων του Ν. Μπερνς πραγματοποιούν σήμερα οι Επιτροπές Ειρήνης σε δεκάδες συνοικίες της Αθήνας και άλλες πόλεις


ΣΕΛ.  5
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κι άλλο εργοστάσιο βάζει "λουκέτο"

Το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η PEPSICO - ΗΒΗ και καλεί, θρασύτατα, τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν πριν τους απολύσει!


ΣΕΛ.  14   -   15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
"Οχι" στην κυβερνητική υποκρισία

Αρνείται το ΚΚΕ το ρόλο του "μαϊντανού", της "συναίνεσης" και της "εθνικής ομοφωνίας", στη διακομματική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και καλεί στην ανάπτυξη ενός ευρύτερου κινήματος


ΣΕΛ.  3
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Το ξεπούλημα θεωρείται δεδομένο!

Χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα και με τον πλέον ωμό τρόπο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε χτες ότι η Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και οι υπόλοιπες κρατικές τράπεζες θα ιδιωτικοποιηθούν, στο όνομα του "εκσυγχρονισμού"


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ