Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998

Στο "πιάτο" των Γερμανών η "Ολυμπιακή"

Τον κατακερματισμό της και τα παζάρια με τους Γερμανούς, με πρόσχημα το κόστος μετεγκατάστασής της στα Σπάτα, επιβεβαίωσε ουσιαστικά χτες ο πρωθυπουργός. Σειρά για τον "Προκρούστη" πήραν, στο μεταξύ, ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, καθώς δόθηκαν "αυστηρές κυβερνητικές εντολές"


ΣΕΛ.  18   -   19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
ΠΡΟΤΑΣΗ
αναζωογόνησης της υπαίθρου

Η φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζει τους αγώνες της, περισσότερο ώριμη και ικανή, δίνοντας αποφασιστική απάντηση στον πολύμορφο, ανοιχτό και καλυμμένο, κυβερνητικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα

Μια διαφορετική πρόταση για την αγροτική ανάπτυξη, απόλυτα ρεαλιστική και εφικτή στα πλαίσια μιας άλλης αντιμονοπωλιακής πολιτικής και στον αντίποδα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζει το σημερινό μπλοκ εξουσίας, παρουσίασε χτες, σε συνέντευξη που έδωσε για τα αγροτικά προβλήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Πρόκειται για το δρόμο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας με επίκεντρο και μοχλό ένα σύγχρονο παραγωγικό συνεταιρισμό στον αντίποδα των γνωστών "Ομάδων Παραγωγών", που δεν είναι παρά επιχειρήσεις για λίγους. Το δρόμο που διασφαλίζει τα συμφέροντα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς, αντιμετωπίζοντας τον κατακερματισμό και τη μικρή παραγωγή και εξασφαλίζοντας τα πλεονεκτήματα της μεγάλης κλίμακας παραγωγής, το δρόμο που θα οδηγήσει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, εξασφαλίζοντας την παραμονή των αγροτών στα χωριά.

Αυτόν το δρόμο, όπως τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανοίγουν με τον ηρωικό αγώνα τους, που συνεχίζεται με νέες μορφές τώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες. Οι αγρότες που βγήκαν πιο ώριμοι από τον τελευταίο, με νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, αγώνα τους, ικανοί να αντιμετωπίζουν την ωμή, ανοιχτή και καλυμμένη τρομοκρατία της κυβέρνησης και να προχωρούν αποφασιστικά.


ΣΕΛ.  6   -   9

Σύσσωμη η Λέσβος στον αγώνα

Αμέριστη η συμπαράσταση του ΚΚΕ

Την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των ελαιοπαραγωγών και γενικότερα του λαού της Λέσβου, εξέφρασε η ΓΓ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα,στην αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών του νησιού, που είχε χτες το απόγευμα στην Αθήνα συναντήσεις με τα κόμματα. Το πρωί "πλημμύρισε" η προκυμαία της Μυτιλήνης, καθώς σύσσωμος ο λαός της Λέσβου συμμετείχε στο συλλαλητήριο. Υπό κατάληψη είναι η νομαρχία, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες έγινε 24ωρη απεργία των οικοδόμων, 3ωρη στάση εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ έκλεισαν δήμοι, κοινότητες και εμπορικά καταστήματα


ΣΕΛ.  20   -   21



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ