Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Απρίλη 1998

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
Ο ελληνικός λαός καταψηφίζει το αντιδραστικό νομοσχέδιο

Αλέκα Παπαρήγα: Οι νόμοι αλλάζουν, οι αποφάσεις ανατρέπονται, αρκεί ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Ηδη έχουν ξεκινήσει σημαντικές διεργασίες, μπορεί κάποιες να ενσωματωθούν ή να μείνουν στη μέση, αλλά το ποτάμι θα φουσκώσει, θα "εμπλουτιστεί" με περισσότερο νερό, θα γίνει πιο ορμητικό.


ΣΕΛ.  6   -   10

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, προσυγκέντρωση στην Ομόνοια. Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά και πολλές άλλες πόλεις της χώρας

Αντιμέτωπη με την Ελλάδα της δουλιάς, που απεργεί και αντιστέκεται, βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση και η επικίνδυνη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της.

Εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα διαμηνύουν ότι αυτή η πολιτική δε θα περάσει. Λένε ένα περήφανο ΟΧΙ στο σάρωμα των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη διαρκή λιτότητα.

Δεκάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις διευρύνουν τους στόχους του αγώνα και απαιτούν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων, πανελλαδικό συντονισμό, αποχώρηση από την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Μαζί με τους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", απ' όπου γίνεται η αρχή, διαμηνύουν ότι το νομοθετικό τερατούργημα, που συζητείται στη Βουλή, θα αποκρουστεί στην πράξη,ακόμα κι αν γίνει σήμερα τη νύχτα νόμος του κράτους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση γίνεται στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ προσυγκέντρωση κάνουν πρωτοβάθμια σωματεία στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση γίνεται στις 10 π.μ. στο ΕΚΘ (προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου), ενώ στον Πειραιά τη συγκέντρωση οργανώνουν σωματεία στις 10 π.μ. στο ΕΚΠ.


ΣΕΛ.  9

Περήφανη αντιαμερικάνικη απάντηση

Περήφανη απάντηση - σε αντίθεση με την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης - δίνει, αύριο, ο πειραϊκός λαός στον γκαουλάιτερ Μπερνς και τ' αφεντικά του, που, προκαλώντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας, στέλνουν τα αντιτορπιλικά τους στο λιμάνι του Πειραιά. Με μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που οργανώνει η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 6.30 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της πόλης θα βροντοφωνάξουν: "Εξω οι Αμερικάνοι και τα πολεμικά τους πλοία", "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο", "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι".


ΣΕΛ.  5


ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ
Δε θα γίνουν βραχονησίδες!

Την απόφασή τους να μείνουν στα νησιά, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που τους διώχνει, διαδήλωσαν δυναμικά οι κάτοικοι της Σάμου και της Ικαρίας. Συγκεντρώσεις και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων σημάδεψαν τη χτεσινή μέρα, καθώς χιλιάδες Σαμιώτες και Ικαριώτες βγήκαν στους δρόμους. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ έσπευσαν να δηλώσουν τη διαφωνία τους με τις μορφές του αγώνα...


ΣΕΛ.  22
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Θέμα στρατηγικής το σάρωμα των λαϊκών κατακτήσεων

Αποκαλυπτική, για τη δογματική προσήλωση της κυβέρνησης στις πλέον αντιδραστικές επιλογές σε βάρος του λαού και της χώρας, παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας στο συνέδριο του περιοδικού ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ. Στη λογική του μονόδρομου και της ευρωπαϊκής προοπτικής, οι ομιλίες των προέδρων της ΝΔ, του ΣΥΝ, και του ΔΗΚΚΙ


ΣΕΛ.  21
ΗΣΑΠ
Παίρνουν σειρά στην κυβερνητική επίθεση

Μετά την "Ολυμπιακή", σειρά παίρνουν και οι ΗΣΑΠ. "Επιχειρησιακό σχέδιο" προβλέπει: Κατάργηση των κανονισμών εργασίας. Μερική απασχόληση. Σύνδεση αμοιβών - "παραγωγικότητας". Δραστική μείωση προσωπικού. Ακόμα και δηλώσεις "νομιμοφροσύνης"..!


ΣΕΛ.  10
Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτικών προσφύγων

Πόλεμοι, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικιστικές συγκρούσεις και οικονομική εξαθλίωση, αναγκάζουν ολοένα και περισσότερους να παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ένας στους 120 ανθρώπους στη Γη έχει εξαναγκαστεί σε φυγή και σήμερα ο αριθμός τους φτάνει τα 50 εκατομμύρια! Στην Ελλάδα, ο συνολικός προσφυγικός πληθυσμός φτάνει τα 5.859 άτομα.


ΣΕΛ.  18   -   19
Αυταρχισμός στα σχολεία

Επίκαιρη Ερώτηση για τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας. Αφορμή, η σύλληψη και ο προπηλακισμός μαθητών του ΕΠΛ Τρίπολης, στη διάρκεια κατάληψης του σχολείου τους. Χτες αθωώθηκαν από το δικαστήριο, ενώ πλήθος μαθητών και πολιτών της πόλης συμμετείχε σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια


ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ