Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Απρίλη 1998

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

στις 10 το πρωί της Πρωτομαγιάς

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

1η MAH 1998: Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη συσπείρωση της εργατικής τάξης, για τη σφυρηλάτηση της ενότητάς της - Επίκαιρο όσο ποτέ το σύνθημα του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου": "Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε"!

1η MAH 1998: H εργατική τάξη αγωνίζεται και για τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, των ΕΒΕ, της νεολαίας, της διανόησης - Πρωτοπορεί στον αγώνα για τη λαϊκή ενότητα.

1η MAH 1998: Στην πρώτη γραμμή η πάλη για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, με ουσιαστική αύξηση των αποδοχών, για προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά του "κοινωνικού διαλόγου", κατά της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Πειραιάς: Πλατεία Κοραή 10.30 π.μ.

Θεσσαλονίκη: Πλατεία Αριστοτέλους 10 π.μ.


ΣΕΛ.  15   -   24


ΕΥΡΩ-πυροτέχνημα

Η πορεία του ΕΥΡΩ συζητείται στη Σύνοδο Κορυφής, που αρχίζει αύριο στις Βρυξέλλες. Πίσω από τις πανηγυρικές διακηρύξεις, κρύβεται το "Σύμφωνο Σταθερότητας" για άγρια και διαρκή λιτότητα, "απορύθμιση" των εργασιακών σχέσεων, κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος


ΣΕΛ.  10   -   11
ΚΚΕ
ΟΧΙ στη συντηρητική αναθεώρηση του Συντάγματος

Την κατηγορηματική αντίθεσή του διακήρυξε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ στην επιχειρούμενη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ συντηρητική αναθεώρηση του Συντάγματος και στην "προσαρμογή" του στις επιταγές των Βρυξελλών


ΣΕΛ.  9
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΗΜΕΛ
"Καίνε" η ακρίβεια και η ανεργία

Ακρίβεια και ανεργία είναι τα κυρίαρχα προβλήματα που απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ενώ οι ευθύνες επιρρίπτονται στην κυβερνητική πολιτική από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτά προκύπτουν από το επόμενο μέρος της δημοσκόπησης της ΔΗΜΕΛ, τα αποτελέσματα της οποίας συνεχίζει να δημοσιεύει ο "Ρ"


ΣΕΛ.  12
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
"Ανοίγουν" το δρόμο της επέμβασης

Την παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Αλβανία (κοντά στη μεθόριο με τη ΝΟ Γιουγκοσλαβίας) ζήτησε χτες ο Αλβανός πρωθυπουργός, Φάτος Νάνο. Δέσμη κυρώσεων ενάντια στο Βελιγράδι, με πρόσχημα τον περιορισμό των συγκρούσεων και την έναρξη διαλόγου στο Κόσσοβο, εξετάζουν οι "έξι"


ΣΕΛ.  13
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Ενάντια στον "εχθρό λαό"

Σε ανοιχτή σύγκρουση με τους πατριώτες της Ζακύνθου, ήρθαν χτες οι Αμερικανοί διοργανωτές και οι ντόπιοι λακέδες τους, προκειμένου να υπερασπίσουν το πολυδιαφημισμένο συνέδριο - οπερέτα για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Λειτουργώντας σαν αφεντικά του τόπου, διέταξαν την Αστυνομία να χτυπήσει τον "εχθρό λαό"


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ