Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Ιούλη 1998

Στα όρια της θερμοπληξίας όλη η χώρα

Το θερμόμετρο έδειξε 45 βαθμούς στο Αργος και 44 σε Αθήνα και Λάρισα. Στην πρωτεύουσα καύσωνας και νέφος, που σημείωσε ρεκόρ πενταετίας, έστειλαν εκατοντάδες στα νοσοκομεία, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ εξακολουθεί να απευθύνει συστάσεις, ελπίζοντας μόνο στην έξοδο των Αθηναίων για... διακοπές!


ΣΕΛ.  28

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε με το προσχέδιο νόμου να προχωρήσει στο ξεπούλημα ενός ακόμη τομέα στρατηγικής σημασίας και κοινής ωφέλειας. Αλέκα Παπαρήγα: "Ο ενωμένος αγώνας πρέπει να εκδηλωθεί στον ανώτατο βαθμό. Ποτέ δεν είναι αργά για το λαό να παρέμβει"

Την πρόθεσή της να καταργήσει ουσιαστικά το δημόσιο - κοινωφελή - χαρακτήρα της ΔΕΗ, γνωστοποίησε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις αποφάσεις της για την προσαρμογή της λειτουργίας της επιχείρησης και της συνολικότερης ενεργειακής πολιτικής της χώρας, στα συμφέροντα των πολυεθνικών και των κάθε είδους συνεταίρων τους στην Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν χτες η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου και ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας,μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, που επικύρωσε προσχέδιο νόμου με διατάξεις και ρυθμίσεις για:

  • Την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στην πορεία προς την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τον κατακερματισμό και την απαξίωση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, προς όφελος της περαιτέρω ανάπτυξης των ιδιωτικών συμφερόντων.
  • Την κατάργηση κάθε δυνατότητας εφαρμογής κοινωφελούς πολιτικής από τη ΔΕΗ.
  • Την αύξηση όλων των τιμολογίων της ΔΕΗ, κατά μέσο όρο 3%, από τις 15 του Ιούλη.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, σημειώνει με σχετική ανακοίνωσή του, ότι "η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του παραγωγικού τμήματος της ΔΕΗ, προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στρατηγικής σημασίας στην αλυσίδα του ξεπουλήματος κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων", ενώ καλεί σε συντονισμένο ενωτικό πανελλαδικό αγώνα τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  17

7Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Κοινής αντιιμπεριαλιστική δράση

Στη Χίο βρίσκονται οι χιλιάδες νέοι και νέες από κάθε γωνιά της χώρας, που αναχώρησαν χτες από τον Πειραιά. Η συμμετοχή στην 7η Νεανική Επίθεση Ειρήνης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Για δύο μέρες, σήμερα και αύριο, μαζί με εκπροσώπους τουρκικών και κυπριακών (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) οργανώσεων στέλνουν μήνυμα φιλίας και συνεργασίας των λαών, διαδηλώνουν τη θέλησή τους για κοινή δράση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, για Κύπρο ενωμένη, ανεξάρτητη και αποστρατικοποιημένη. Σήμερα το βράδυ η μεγάλη πορεία και η συγκέντρωση στην προκυμαία της Χίου


ΣΕΛ.  19



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ