Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Αυγούστου 1998

ΗΠΑ
Απειλούν και με νέες τρομοκρατικές επιδρομές
  • Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανές μελλοντικές επιθέσεις, με σκοπότην επιβολή της "νέας τάξης"
  • Ακόμα και τα πυρηνικά περιλαμβάνονται στα επιθετικά σχέδια τους!
  • Μαζική καταδίκη των αμερικανικών γκανγκστερισμών από τον αραβικό κόσμο
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των μαζικών φορέων της πατρίδας μας ενάντια στην τρομοκρατική ενέργεια των ιμπεριαλιστών

ΣΕΛ.  11

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ;
ΔΙΕΘΝΕΣ
ΦΑΓΟΠΟΤΙ
γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας

Αντί να συνεχιστούν οι υπόγειες διεργασίες της κυβέρνησης με τους διάφορους μνηστήρες, που θέλουν να βάλουν στο χέρι την Ιονική με οποιοδήποτε τίμημα, το συμφέρον της χώρας συνολικά υπαγορεύει να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία ξεπουλήματος

Χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική αποτέλεσε το άνοιγμα των προσφορών για το ξεπούλημα της Ιονικής Τράπεζας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί διεθνώς, γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας. Οι μέχρι χτες προβαλλόμενοι ως εκλεκτοί της, Κωστόπουλος και Λάτσης, της γύρισαν την πλάτη, προβλέποντας προφανώς στην απόκτηση της τράπεζας αργότερα (ο πρώτος δε συμμετέσχε στο διαγωνισμό και ο δεύτερος δεν πρόσφερε ούτε καν ψίχουλα), ενώ αρχίζει ήδη να διαφαίνεται ότι η εμμονή στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας λειτουργεί σαν μαγνήτης για αμφίβολης υπόστασης και νομιμότητας πολυεθνικά κεφάλαια, που ούτε καν οι κυβερνώντες μπορούν να εμπιστευτούν!

Οι "προσφορές" των ξένων και τα ποσά που υποτίθεται πως προσφέρουν για το 51% των μετοχών της Ιονικής, κάτω από άλλες συνθήκες, θα σηματοδοτούσαν ξέφρενους πανηγυρισμούς των κυβερνώντων. Ωστόσο, τα ερωτηματικά που προέκυψαν για την ταυτότητα, τη φερεγγυότητα και την προέλευση των συγκεκριμένων κεφαλαίων (συζητείται ακόμα και η περίπτωση να πρόκειται για επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος), ήταν τόσο έντονα, που ανάγκασαν ακόμα και τον Γ. Παπαντωνίου να μιλήσει για το ενδεχόμενο να κηρυχτεί ο διαγωνισμός - ίσως και σήμερα - άγονος.

Αν και ο υπουργός προδίκασε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός, οικονομικοί παρατηρητές σημειώνουν πως, αντί να συνεχιστούν οι υπόγειες διεργασίες της κυβέρνησης με τους διάφορες μνηστήρες, που θέλουν να βάλουν στο χέρι την Ιονική με οποιοδήποτε τίμημα, το συμφέρον της τράπεζας και της χώρας συνολικά υπαγορεύει να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία στην κατεύθυνση του ξεπουλήματος.


ΣΕΛ.  16


"Δένουν" τα πορθμεία της Κέρκυρας

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι ναυτεργάτες στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας, από την Παρασκευή 28 Αυγούστου, ενάντια στην ασυδοσία των εφοπλιστών, οι οποίοι καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και εξαντλούν τα πληρώματα με 17ωρα!


ΣΕΛ.  17

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Κρύβουν τα στοιχεία των απελάσεων οι αρμόδιοι

"Από τον Αννα στον Καϊάφα" παραπέμπουν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο ΟΑΕΔ και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια απόκρυψης των σχετικών, με τις απελάσεις αλλοδαπών εργαζομένων στην Ελλάδα, στοιχείων και της πραγματικής έκτασης του απαράδεκτου φαινομένου


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ