Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Δεκέμβρη 1998

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΑΞΙΚΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ
κόντρα σε ΟΝΕ - κυβέρνηση - διεφθαρμένες

συνδικαλιστικές ηγεσίες

  • Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθηλωμένα στα αμαξοστάσια, ξεκίνησε από τα χαράματα η 24ωρη πανεργατική, πανυπαλληλική, πανελλαδική απεργία.
  • Στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης,η κορυφαία απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή. Το μαχητικό τους "παρών" καλούνται να δώσουν στην ίδια συγκέντρωση οι απεργοί του Πειραιά.
  • Την ίδια ώρα, "κλείστηκε" και το αγωνιστικό ραντεβού των απεργών της Θεσσαλονίκης στο χώρο της ΔΕΘ,μετά από το προσκλητήριο της εκεί Απεργιακής Επιτροπής, ενώ συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις πόλεις.
  • Οι εργαζόμενοι της χώρας καλούνται από τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, να καταδικάσουν αποφασιστικά τη βαθιά αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να πουν "ΟΧΙ" στην ολέθρια για τα συμφέροντά τους πορεία προς την ΟΝΕ. Να αποδοκιμάσουν τη γραμμή της υποταγής, της ενσωμάτωσης, της διαφθοράς και διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, που ακολουθούν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Να προβάλλουν ένα ουσιαστικό διεκδικητικό πλαίσιο προοπτικής. Να κάνουν τη σημερινή απεργία αφετηρία νέων αγώνων και βήμα συντονισμού της δράσης τους με τα άλλα αγωνιζόμενα λαϊκά στρώματα και τη μαχόμενη νεολαία.

ΣΕΛ.  18   -   19

ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ανυποχώρητο, στην κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα και πάλι οι μαθητές με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα, αγωνιζόμενοι για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και διεκδικώντας ουσιαστική μόρφωση, σ' ένα 12χρονο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, δίνοντας έτσι απάντηση και σε όλους αυτούς, που επιχειρούν να περιορίσουν το περιεχόμενο του μεγάλου αγώνα τους σε μερικές επουσιώδεις αλλαγές εξεταστικού χαρακτήρα.

Κι ενώ ο κυβερνητικός μηχανισμός επιχειρεί την αξιοποίηση κάθε μέσου που διαθέτει, για να κάμψει το κίνημα της παιδείας, οι μαθητές δηλώνουν πως θα συνεχίσουν ενωμένοι και αποφασισμένοι και μετά τις γιορτές και προγραμματίζουν μαθητικά μπλόκα την Παρασκευή, 18 του Δεκέμβρη, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και νέα πανελλαδική συνάντηση των Συντονιστικών Αγώνα στις 20 του Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  24   -   27


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αλλο δρόμο απαιτούν οι καιροί

Ηρθε η ώρα, να διεκδικηθεί ένας άλλος δρόμος εξέλιξης για την ελληνική κοινωνία, που θα έχει ως βασικό του χαρακτηριστικό τη συνεπή αντιπαράθεση και σύγκρουση με την ελληνική και ευρωπαϊκή πλουτοκρατία, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα


ΣΕΛ.  6   -   7
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ
Τι αποφάσισαν οι "15";

Οι προσεκτικές διατυπώσεις των "Συμπερασμάτων" της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Βιέννη δεν είναι αρκετές για να κρύψουν τις αντιλαϊκές επιδιώξεις και σχεδιασμούς των πολυεθνικών και των πολιτικών τους εκπροσώπων


ΣΕΛ.  8   -   9
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Τζάμπα, τους παίρνουν τα πορτοκάλια

Αντιμέτωποι με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, τις ολέθριες επιπτώσεις της ΓΚΑΤΤ και την κερδοσκοπία των εμπόρων - βιομηχάνων, βρίσκονται και αυτή τη χρονιά οι παραγωγοί εσπεριδοειδών. Οι τιμές παραγωγού κινούνται σε εξευτελιστικά επίπεδα και μαζί με τη μειωμένη, φετινή παραγωγή, τους έχουν φέρει σε απόγνωση


ΣΕΛ.  23
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Πανηγυρισμοί και νέες "δεσμεύσεις"...

Μέσα σε επευφημίες, πραγματοποιείται η "ιστορική" επίσκεψη Κλίντον, χωρίς, όμως, να επιτευχθεί, άμεσα, ο στόχος για "τάχιστη αναθέρμανση της συμφωνίας του Ουάι Πλαντέισον", καθώς η "ικανοποιημένη" ισραηλινή κυβέρνηση ζητά, εκ νέου, παράταση χρόνου


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ