Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ποτέ ο δρόμος της λαϊκής δυστυχίας δεν είναι μονόδρομος
  • Τον ταξικό χαρακτήρα της Συνθήκης του Αμστερνταμ κατάγγειλε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, όπως και το ζοφερό μέλλον, που επιφυλάσσει για τους λαούς, υπογραμμίζοντας: "Ποτέ ο δρόμος της λαϊκής δυστυχίας και φτώχειας, ο δρόμος των τοπικών συγκρούσεων, ο δρόμος της υποταγής και της καταστολής δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει αυτός ο δρόμος γιατί υπάρχει και ο αντίθετος. Είναι μονόδρομος όχι για όλους, αλλά για τους λίγους".
  • Την "εικονική πραγματικότητα" ενός επίγειου... παραδείσου, που καμία σχέση δεν έχει με όσα καθημερινά ζουν οι λαοί της Ευρώπης, περιέγραψε στην ομιλία του ο Κ. Σημίτης, επιχειρώντας να κρύψει τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής.

ΣΕΛ.  6   -   9

ΤΗ... ΜΙΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΑΤΕ ΤΟΥ 1991 ΕΞΑΓΓΕΙΛΕ ΧΤΕΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΦΤΗΝΑ
ΚΟΛΠΑ
αντί για λύσεις από την κυβέρνηση
  • Ακόμη χειρότερους όρους απ' αυτούς, που προβλέπει η εγκύκλιος 82/1991 της ΑΤΕ, για τα υπέρογκα αγροτικά χρέη, προσφέρει ως... λύση στους αγρότες η κυβέρνηση, σε μια προκλητική επιχείρηση φτηνών εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού.
  • ΚΚΕ: Είναι γελασμένη η κυβέρνηση, αν πιστεύει ότι μπορεί να εξαπατήσει τη μικρομεσαία αγροτιά με ανέξοδες εξαγγελίες, που δεν έχουν κανένα κόστος στον προϋπολογισμό και, ταυτόχρονα, ευνοούν την ΑΤΕ.
  • Θέριεψε το μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" χτες το απόγευμα, καθώς ενισχύθηκε με εκατοντάδες νέα τρακτέρ. Στην Εθνική Οδό βγάζουν σήμερα τα τρακτέρ οι αγρότες της Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, ενώ ετοιμάζονται να μπουν στο χορό των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Θράκης, της Κορινθίας και άλλων περιοχών.
  • Μεγάλο και μαχητικό παλλεσβιακό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες οι ελαιοπαραγωγοί της Μυτιλήνης, απαιτώντας την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
  • Δεκάδες κοινωνικοί και μαζικοί φορείς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι παράγοντες της δημόσιας ζωής εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες και ζητούν τη δικαίωση των αιτημάτων τους.
  • Μήνυμα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στους χιλιάδες Γερμανούς και Γάλλους αγρότες, που διαδήλωσαν χτες στο Στρασβούργο ενάντια στη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και επιχείρησαν να περικυκλώσουν με αγροτικά μηχανήματα το Ευρωκοινοβούλιο.

ΣΕΛ.  18   -   21


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
"Εφημερία" και της Εισαγγελίας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε χτες η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με βάση τα δημοσιεύματα των εφημερίδων για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε ομόφωνα εξάωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ.-2 μ.μ.), από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη 17 Φλεβάρη, σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου Αττικής


ΣΕΛ.  24   -   25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αρχίζει η σαρωτική επίθεση

Με συνάντηση Σημίτη - Παπαϊωάννου ανοίγει σήμερα ο μεγάλος φάκελος για το ασφαλιστικό και σηματοδοτείται η έναρξη της σαρωτικής εφόδου στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Και ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί η διαδικασία ενός ακόμα σικέ "κοινωνικού διαλόγου", χτες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε κατά μόνας με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ!


ΣΕΛ.  16
ΜΑΘΗΤΕΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται

Δεκάδες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για σήμερα οι μαθητές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ενώ χτες το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα νέα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και τη Δευτέρα ανακοινώνει τα μέτρα για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης


ΣΕΛ.  27
ΕΡΓΑΤΕΣ ΖΩΝΗΣ - ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Συντονισμένο μαχητικό "παρών"

Τα συντονισμένα αγωνιστικά "πυρά" των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των ναυτεργατών δέχτηκε χτες η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και οι μηχανισμοί τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης των αγώνων τους


ΣΕΛ.  17
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μεγαλώνει η φορο-ταλαιπωρία

"Αλαλούμ" αναμένεται να δημιουργήσει φέτος στους φορολογούμενους, αλλά και στις εφορίες η υποχρεωτική αναγραφή των περίφημων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στο έντυπο Ε3, που θα συνυποβάλουν όλοι όσοι ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ