Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Απρίλη 1999

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποκρισίας το ανάγνωσμα...

Την υποκρισία της κυβέρνησης καταγγέλλει το ΚΚΕ, καθώς, την ίδια στιγμή που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ΗΠΑ και υπογράφει τη συνέχιση των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, κάνει πως τηρεί στάση μη εμπλοκής και δήθεν προωθεί ειρηνευτικά σχέδια


ΣΕΛ.  12   -   13

ΒΑΘΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ
ΝΑΤΟ
δεν ταιριάζει σε κανένα Ελληνόπουλο!

Ναύτης που υπηρετεί τη θητεία του στο αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", στην πρωινή αναφορά, αρνήθηκε να ακολουθήσει το πλοίο στην Αδριατική, απ' όπου τα ΝΑΤΟικά καράβια χτυπούν το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Ανοιχτή επιστολή και από στρατιώτες του ΚΕΒΟΠ

  • "... Ο ρόλος των ΝΑΤΟικών Ναυτικών Δυνάμεων στην Αδριατική όπου κλήθηκα να πάω, δεν υπηρετεί τα συμφέροντα για τα οποία παρουσιάστηκα στο Ναυτικό. Δε δέχομαι να μπω υπό δύο σημαίες. Η σημαία του ΝΑΤΟ δε μου ταιριάζει, όπως δεν ταιριάζει σε κανένα Ελληνόπουλο. Εχω σημαία! Τα συμφέροντα της εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μου, την ειρήνη και φιλία όλων των λαών...", τονίζει σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας και σε όλες τις πολιτικές νεολαίες ο ναύτης του Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", Νίκος Γαρδίκης.
  • Στρατιώτες που υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Βαρέων Οπλων (ΚΕΒΟΠ) στο Χαϊδάρι, με ανοιχτή επιστολή τους, καταδικάζουν τις ΝΑΤΟικές δολοφονικές επιδρομές στη Ν. Γιουγκοσλαβία και απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση να μη στείλει κατοχικό στρατό στη γειτονική χώρα.
  • Με κεντρικά συνθήματα "Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία. Στοπ στον Νατοϊκό βρώμικο πόλεμο", διοργανώνονται κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, πορείες και συναυλίες σε πολλές πόλεις της χώρας με τη συμμετοχή επιτροπών ειρήνης, κοινωνικών και πολιτικών φορέων, καλλιτεχνών, συνδικαλιστών κ.ά.

ΣΕΛ.  10   -   11,   15

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Φουντώνουν και πάλι, μετά τη γιορτή του Πάσχα, οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στους ΝΑΤΟικούς, δολοφονικούς βομβαρδισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια.

Σήμερα, Τετάρτη

ΑΚΤΙΟ: Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο καταδίκης των αεροπορικών και στρατιωτικών επιδρομών στη Γιουγκοσλαβία, διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα, στη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου, οι δήμαρχοι όλης της Ηπείρου, τα Εργατικά Κέντρα και οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Αντιπολεμική συναυλία, έξω από το δημαρχείο, στις 7 μ.μ.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Αντιπολεμική συγκέντρωση, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Χαραυγής.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Συγκέντρωση και πορεία, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 8 μ.μ.

ΣΥΚΕΕΣ: Συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο. Θα ακολουθήσει λαμπαδοφορία - πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους του δήμου.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: Αντιπολεμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 8 μ.μ.ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στην κεντρική πλατεία, στις 7 μ.μ.

ΝΑΥΠΛΙΟ: Συγκέντρωση - συναυλία στο λιμάνι Ναυπλίου (προσυγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης στο δημαρχείο στις 7.30 μ.μ.)

ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ ΘΑΣΟΥ: Στην πλατεία δημαρχείου, στις 7 μ.μ.

ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: Συγκέντρωση, στις 5 μ.μ.

ΝΙΓΡΙΤΑ: Συναυλία, στις 8 μ.μ.

Αύριο Πέμπτη

ΠΑΤΡΑ: Παναχαϊκό συλλαλητήριο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 7.30 μ.μ.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Αντιπολεμική συναυλία, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

ΚΑΒΑΛΑ: Συλλαλητήριο, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

ΣΕΡΡΕΣ: Συγκέντρωση, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.


ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιπολεμικά συλλαλητήρια αύριο
  • Συλλαλητήριο καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών διοργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, η Συντονιστική Επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων και μαζικών φορέων κατά του πολέμου.
  • Συλλαλητήριο, αύριο το απόγευμα, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη, στις 7 το απόγευμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ