Σελ. /14
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Μάη 1999

Αμετανόητοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι συνεχίζουν τα εγκλήματα
  • Αν και η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση προχωράει σε μερική αποχώρηση των στρατευμάτων της από το Κοσσυφοπέδιο, οι ΝΑΤΟικοί απαντούν με ένταση των βομβαρδισμών και επέκταση της τρομοκρατίας.
  • Ο Πρόεδρος της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν, μιλά για "πολιτική των κανονιοφόρων" και συνθήκες "που καθιστούν αδύνατη τη συζήτηση οποιουδήποτε σχεδίου για την επίλυση του προβλήματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ". Μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Κίνας. Επίσημη συγνώμη και αυστηρή τιμωρία των ενόχων, ζητά η επίσημη Κίνα για το χτύπημα της πρεσβείας στο Βελιγράδι.
  • Προχτές τα αμερικάνικα και βρετανικά μαχητικά έπληξαν πάλι στόχους και στο Ιράκ και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

ΣΕΛ.  14   -   17,    24

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΗ
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

Εκατοντάδες οι εκδηλώσεις του 21ου Δεκαημέρου Ειρήνης, κορυφώθηκαν την περασμένη Κυριακή μαζί με το γιορτασμό της 54ης επετείου από τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών

Με μια ανεπανάληπτη πορεία 42 χλμ, από το Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα και με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, χιλιάδες φίλοι της Ειρήνης έκαναν καθαρό πως η μόνη συνεπής φιλειρηνική στάση σήμερα είναι αυτή που στρατεύεται απόλυτα πίσω από την αξίωση: "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια"!

Χιλιάδες Πελοποννήσιοι επίσης, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη, Κερασίτσα, πραγματοποιώντας πορεία μέχρι την Τρίπολη.

Εκδήλωση οργής του λαού της Θεσσαλονίκης γι' αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή, ήταν η κινητοποίηση στην Καλαμαριά. Ο φασισμός ξανασήκωσε κεφάλι στο όνομα της προστασίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων - επισήμανε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ - και εμείς το ανάστημά μας απέναντι στο νέο φασισμό θα το σηκώσουμε, όπως καθημερινά κάνει όλος ο ελληνικός λαός.


ΣΕΛ.  18   -   23

Οι ασκοί του Αιόλου...

Είχαμε προειδοποιήσει... Η ανακίνηση ζητημάτων στη Βαλκανική, η επιδιωκόμενη αλλαγή συνόρων, θα ανοίξουν τους "ασκούς του Αιόλου"! Ηδη το εκτός νόμου κόμμα της τούρκικης μειονότητας στη Βουλγαρία, του Αντεμ Κενάν, άρχισε να διεκδικεί, όπως ανακοινώθηκε χτες, αυτονομία από τη Βουλγαρία. Και, είναι γνωστό, ότι οι περίπου 800 χιλιάδες μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας, βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα...



Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
Αναγκαία η κοινή πάλη των λαών

Στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής της στην Τσεχία η Αλ. Παπαρήγα πήρε μέρος το περασμένο Σάββατο στη γιορτή που διοργανώθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας - Μοραβίας, για να τιμηθεί η μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη στο ιστορικό παρτιζάνικο χωριό Μνιχ, στη Νότια Τσεχία


ΣΕΛ.  7
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ
Ευθύνες σε πρωθυπουργό και κυβέρνηση

"Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και οι χειρισμοί που έγιναν, οδήγησαν στην παράδοση του Οτσαλάν". Αυτό αναφέρει ως βασικό συμπέρασμα για την υπόθεση της παράδοσης του Κούρδου ηγέτη, ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Αχ. Κανταρτζής, στο πόρισμα που κατέθεσε για την υπόθεση. Ευθύνη, τονίζεται, δε φέρουν μόνο οι τρεις υπουργοί που αποτέλεσαν το κυβερνητικό κλιμάκιο που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά συνολικά η κυβέρνηση και πριν από όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός που και γνώριζε και ενέκρινε τους χειρισμούς που έγιναν. Το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ανεπιτυχώς προσπαθεί να αθωώσει την κυβέρνηση από κάθε ευθύνη!


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ