Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Μάη 1999

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Σήμερα στην Ηλιούπολη, αύριο στη Δραπετσώνα

Σε συγκέντρωση, στη Δραπετσώνα,στην πλατεία Βάρναλη, θα μιλήσει αύριο, στις 8 μμ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σήμερα πραγματοποιούνται οι παρακάτω κεντρικές συγκεντρώσεις:

- Στην πλατεία Ηλιούπολης,8 μμ. Θα μιλήσουν ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Στρατής Κόρακας και η υποψήφια ευρωβουλευτής Λιάνα Κανέλλη.

- Στην Τερψιθέα Γλυφάδας (πλατεία Αγ. Τρύφωνα), θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις 8 μμ ο Κράτης Κυριαζής,υποψήφιος ευρωβουλευτής.


ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ" ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ
ΚΟΡΟΪΔΙΑ
με ετοιμασία χερσαίας επέμβασης!

Το ΝΑΤΟ διένειμε νέο "ανανεωμένο" σχέδιο χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης στα 19 Γενικά Επιτελεία των χωρών - μελών. Τι ακριβώς περιλαμβάνει το "σχέδιο 10601" της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, στο σημερινό "Ρ". Ολα έτοιμα στις αρχές Αυγούστου

Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε την τελική προετοιμασία χερσαίας επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία. Η Στρατιωτική Επιτροπή διένειμε ήδη στα 19 Γενικά Επιτελεία των κρατών - μελών το ανανεωμένο "σχέδιο 10601".

Προβλέπονται συνδυασμένες επιχειρήσεις χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων, με πρώτο στόχο την κατοχή του Μαυροβουνίου. Θα υπάρχουν πολλαπλά σημεία εισόδου από Βοσνία, Αλβανία και FYROM, που θα συγκλίνουν όλα στην κατοχή του Κοσσυφοπεδίου. Το ανανεωμένο σχέδιο, που επεξεργάστηκε η Στρατιωτική Επιτροπή, θα εμπλουτιστεί με τις παρατηρήσεις όλων των "εθνικών" Γενικών Επιτελείων το αργότερο μέχρι τέλη Μάη. Οι επιχειρήσεις προβλέπεται να αρχίσουν αρχές Αυγούστου.

Ενώ στα πλαίσια του ΝΑΤΟ γίνονται αυτές οι προετοιμασίες, εντείνονται οι διπλωματικές δραστηριότητες κοροϊδίας, κυρίως διαφόρων κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις οποίες ασκεί έντονη πίεση η κοινή γνώμη των χωρών τους, μπροστά μάλιστα και στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Αμεσος στόχος του ΝΑΤΟ είναι να αναγκάσει το Βελιγράδι, να αποδεχτεί μονομερή συνθηκολόγηση μαζί με όλες τις απαιτήσεις που έχει προβάλει το ΝΑΤΟ και το G - 8.


ΣΕΛ.  3,    12   -   15

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΧΙ στον πόλεμο!

Αμείωτες συνεχίζονται οι πολύμορφες αντιπολεμικές και αντιΝΑΤΟικές λαϊκές εκδηλώσεις σ' όλη τη χώρα. Χτες το απόγευμα, εκατοντάδες τρίχρονα και τετράχρονα παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, κρατώντας στα χέρια τους χάρτινα περιστέρια και φορώντας κορδέλες στο μέτωπο με τη λέξη "ειρήνη", συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης και πέταξαν τα πολεμικά τους παιχνίδια.

Στο μεταξύ, εντατικά προετοιμάζεται η κορύφωση των εκδηλώσεων του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης, που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΕΔΥΕΘ). Την Κυριακή, 23 Μάη, τρεις διαφορετικές πορείες ειρήνης θα καταλήξουν στο μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κράτος εν κράτει οι Αμερικανοί

Οι Αμερικανοί της "Φωνής της Αμερικής" εδώ και ένα μήνα έχουν απαγορεύσει τη διέλευση αγροτικών οχημάτων και κατοίκων σε μεγάλη ακτίνα από την εγκατάσταση που βρίσκεται στο Δασοχώρι της Ξάνθης!

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής του Εύλαλου, προσωπικό ασφαλείας της "Φωνής" αστυνομεύει το χώρο, ενώ πολλοί αγροτικοί δρόμοι και μεγάλο μέρος της παραλίας έχουν περιφραχτεί!!! Οι αγρότες της περιοχής για να πάνε στα χωράφια τους πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι, ενώ η πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία είναι αδύνατη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Τοπείρου που προσπάθησαν να πάνε στην παραλία, δίπλα από την εγκατάσταση της "Φωνής" για να την καθαρίσουν, δεν μπόρεσαν να περάσουν λόγω της περίφραξης που είχε τοποθετηθεί... Από το αστυνομικό τμήμα Εύλαλου επιβεβαιώθηκε η απαγόρευση, που ισχύει εδώ και ένα μήνα!!!

Η κυβέρνηση τι λέει;



Η ΚΕ του ΚΚΕ φιλοξενεί διεθνή συνάντηση με θέμα: "Κρίση του καπιταλισμού - "παγκοσμιοποίηση" και απάντηση του εργατικού κινήματος".

Η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και θα διαρκέσει τρεις μέρες, από Παρασκευή έως Κυριακή, 21 - 23 Μάη .


ΣΕΛ.  3
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Μπάτε σκύλοι αλέστε...

Με πρόσχημα τη μεταφορά "ανθρωπιστικής βοήθειας", με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές, ξένα στρατιωτικά και πολιτικά αεροπλάνα ξεφορτώνουν καθημερινά, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, αγνώστου περιεχομένου και ύποπτα φορτία, τα οποία μεταφορτώνονται - από ξένο προσωπικό - σε νταλίκες με αλβανικές πινακίδες και προορισμό την Αλβανία.


ΣΕΛ.  10
Οι κυβερνητικές πολιτικές επιλογές, εγκλωβισμένες στην υποταγή και τη συμμόρφωση στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οδήγησαν στην παράδοση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την ευθύνη φέρει συνολικά η κυβέρνηση και πριν απ' όλους ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, στη διάρκεια της συζήτησης των σχετικών πορισμάτων στη Βουλή.


ΣΕΛ.  8   -   9
Προεκλογικές εκδηλώσεις στα Πανεπιστήμια

Εκδηλώσεις ενόψει ευρωεκλογών πραγματοποιούνται στα Πανεπιστήμια από την ΚΝΕ.

ΣΗΜΕΡΑ:

- Στη Φιλοσοφική Σχολή στις 12 το μεσημέρι,στο αίθριο, θα μιλήσει ο Ν. Σοφιανός,Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στη Φυσικομαθηματική Σχολή στις 12 το μεσημέρι,στο κεντρικό κυλικείο του Χημικού, θα μιλήσει ο Κ. Κυριαζής,υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Στην Ιατρική,στο προαύλιο της σχολής, στις 12 το μεσημέρι,θα μιλήσει ο Α. Τομαράς,υποψήφιος ευρωβουλευτής.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ