Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Μάη 1999

ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Απόψε η κεντρική συγκέντρωση - διαδήλωση της ΚΝΕ
  • Συγκέντρωση - διαδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας και στην αμερικάνικη πρεσβεία,απόψε στις 8 μ.μ.Θα μιλήσουν ο Στρατής Κόρακας,βουλευτής και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ, και ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.
  • Επίσης σήμερα: Στην Αμφισσα,στην πλατεία Λαού, στις 8.30 μ.μ., με τον Θανάση Παφίλη, υποψήφιο ευρωβουλευτή, και στο Αίγιο,στην πλατεία Αγ. Λαύρας, στις 8.30 μ.μ., με τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ της ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ "ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ" ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ!
ΟΙ 19
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
του ΝΑΤΟ οι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου

Η ελληνική κυβέρνηση να αφήσει τις γενικόλογες υποκριτικές διακηρύξεις. Οφείλει να καταγγείλει το γεγονός και να αποσύρει την παροχή διευκολύνσεων στο ΝΑΤΟ, καθώς και τη δική της συμμετοχή και με ελληνικά στρατεύματα

  • Αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ιμπεριαλιστικής υποκρισίας και λειτουργώντας απλά ως εντολοδόχος των ΝΑΤΟικών, το Διεθνές "Δικαστήριο" της Χάγης αποφάσισε την παραπομπή σε δίκη του Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς και των συνεργατών του, ως εγκληματιών πολέμου!
  • ΚΚΕ: Η απόφαση αυτή δείχνει και τι είδους δικαστήρια είναι αυτά της Χάγης, όπου η ελληνική κυβέρνηση παραπέμπει την Τουρκία, προκειμένου να βρεθεί το δίκιο της Ελλάδας (!) και να πιστοποιηθεί η ακεραιότητα των ελληνικών συνόρων!
  • Συνεχίζεται η επίδειξη της ΝΑΤΟικής κτηνωδίας με τους βομβαρδισμούς να πολλαπλασιάζονται καθημερινά σκορπώντας το θάνατο σε αμάχους και εντείνοντας τις απειλές για παραπέρα κλιμάκωση του καταστρεπτικού τους έργου. Την ίδια στιγμή που κόπτονται για δήθεν "ειρηνευτικές" πρωτοβουλίες, πυκνώνουν τα σενάρια της χερσαίας επέμβασης.

ΣΕΛ.  5   -   7

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΟΧΙ τζάμπα ψήφο στο δικομματισμό

Να μη δώσουν "τζάμπα ψήφο" στα κόμματα του δικομματισμού εφόσον αυτά τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν έχουν την πυγμή να διεκδικήσουν από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και δείχνουν την πυγμή τους στον ελληνικό λαό, εφαρμόζοντας αντιλαϊκές πολιτικές. Αλλά, να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα το ΚΚΕ, γιατί, πρέπει να ξέρουν πως, αυτή την καθαρή ψήφο του λαού, το ΚΚΕ θα την καταθέσει παρακαταθήκη στο μέτωπο και στη δράση του λαού για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, κάλεσε χτες το βράδυ και από την Καλλιθέα τόσο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όσο και ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Βασίλης Εφραιμίδης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, πανεπιστημιακός, Κώστας Ζουράρις, αλλά και η ηθοποιός Αλέκα Παϊζη που χαιρέτισε με συγκίνηση τη συγκέντρωση και απήγγειλε Μαγιακόφσκι. ΣΕΛΙΔΕΣ 12 - 13



Παραμονές ευρωεκλογών, η κυβέρνηση καταφεύγει σε άθλια "μαγειρέματα", προκειμένου να κρύψει την έκταση της ανεργίας! Σ' αυτά τα πλαίσια κινούμενος ο ΟΑΕΔ, ... άλλαξε το σύστημα μετάδοσης των στοιχείων κίνησης της ανεργίας, αποφεύγοντας να δώσει ποσοστό εγγεγραμμένων ανέργων, το οποίο κινείται σταθερά πάνω από 10%, ενώ παραδέχεται ένα μεγάλο κύμα απολύσεων και, ταυτόχρονα, τεράστια έξαρση της μερικής απασχόλησης. Βολές για αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τον υπουργό Εργασίας.


ΣΕΛ.  34
ΑΚΤΙΟ
Εξω οι δολοφόνοι από τη χώρα!

Μαζικά και μαχητικά διαδήλωσαν, χτες, εργαζόμενοι και νεολαία, την κατηγορηματική αντίθεση όλου του ελληνικού λαού στη μετατροπή του Ακτιου σε βάση εξόρμησης των "Αβακς" και συντονισμού των αεροπορικών, δολοφονικών βομβαρδισμών, ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, ενώ στη Θεσσαλονίκη η "διέλευση" των ΝΑΤΟικών μονάδων και πολεμοφοδίων εξασφαλίζεται με την προστασία των δυνάμεων καταστολής.


ΣΕΛ.  8   -   9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ