Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Αυγούστου 1999

ΜΕΤΡΟ
"Κεραυνοβολήθηκαν" τέσσερις εργάτες

Τέσσερις εργαζόμενοι στο μετρό "κεραυνοβολήθηκαν" χτες ενώ δούλευαν στο εργοτάξιο επί της οδού Βασ. Σοφίας και Ριζάρη και δυο από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το ατύχημα συνέβη όταν οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να ανοίξουν, με τρυπάνι, τρύπα στο πεζοδρόμιο της οδού Ριζάρη, απ' όπου περνάνε καλώδια υψηλής τάσης, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Σε 1.000 περίπου ανέρχονται τα σοβαρά εργατικά ατυχήματα από τότε που άρχισε το έργο.


ΣΕΛ.  14

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΥΠΟΔΟΧΗ
στα κυβερνητικά "πυροτεχνήματα"

Με κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην προεκλογικά "φτιασιδωμένη" αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική για το 2000

Εναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων εγκαινιάζουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για το 2000. Μια πολιτική, που - όπως έδειξαν και οι χτεσινές συσκέψεις του Κ. Σημίτη με το οικονομικό επιτελείο, αλλά και η συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ - καλείται να "ισορροπήσει" ανάμεσα σε δυο στόχους: α.Να είναι στην ουσία της ακόμα πιο αντιλαϊκή, ώστε να εξασφαλιστούν οι όροι ένταξης στην ΟΝΕ, και β.Να υπηρετεί τις προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης ενόψει της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

"Θερμή" υποδοχή στον πρωθυπουργό και στις εξαγγελίες του προετοιμάζει το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), που προχωρά στη διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτέμβρη,προκειμένου να προβάλει τους στόχους - αιτήματα για την προστασία των ανέργων, κονδύλια για την κοινωνική πολιτική, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των συνταξιούχων και πραγματικές αυξήσεις στα λαϊκά εισοδήματα, υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από το πλιάτσικο των ιδιωτικοποιήσεων, 35ωρο - 7ωρο - πενθήμερο με αύξηση των αποδοχών, ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση των μισθωτών κ.ά.Πανσυνταξιουχική, πανελλαδική συγκέντρωση προετοιμάζουν και πέντε συνταξιουχικές ομοσπονδίες, προειδοποιώντας με έναν "θερμό" χειμώνα αν η κυβέρνηση επιμείνει να κωφεύει απέναντι στα αιτήματά τους και να σχεδιάζει συστηματικά το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης. Και ενώ αναμένεται η εξαγγελία και νέων κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις αντιδράσεις. Σ' αυτά τα πλαίσια, επιδίωξε και θα έχει συνάντηση σήμερα με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  15   -   17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Επισημοποιείται η αδιαφάνεια στην εκτέλεση των έργων

Στους χώρους που εικονίζουν οι διπλανές φωτογραφίες - περιοχές Δήμων Αχαρνών και Μαρκόπουλου - θα κατασκευαστούν το Ολυμπιακό Χωριό, ο Ιππόδρομος και το Ιππικό Κέντρο. Και το πλέον σημαντικό, αλλά και τραγικά δυσοίωνο, η κυβέρνηση έρχεται να επισημοποιήσει την αδιαφάνεια και όσα αυτή συνεπάγεται στην εκτέλεση των Ολυμπιακών έργων, όπως κάνει φανερό η χθεσινή τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για τον "Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων". Απευθείας αναθέσεις μελετών και Ολυμπιακών έργων από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ιδιώτες θα κατασκευάσουν και θα εκμεταλλευτούν το Ολυμπιακό Χωριό, είναι μερικά απ' όσα προβλέπει η τροπολογία.


ΣΕΛ.  11


Προκαλώντας έκπληξη, το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσης, που υπάγεται στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν ως χτες 12.514, σημαντικά μικρότερος από την προχτεσινή εκτίμηση του ίδιου οργάνου. Σήμερα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φθάνουν στην Αγκυρα για να συζητήσουν το ενδεχόμενο "σχεδίου ανοικοδόμησης", που κατά τη "Χουριέτ" θα "προσιδιάζει με αυτό του Κοσσυφοπεδίου"...


ΣΕΛ.  8   -   9

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 2.190 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΟΝΤΑΙ


ΣΕΛ.  18   -   20
"ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΙΣΟΥΣ"
Σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου η κυβέρνηση

Με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης γίνονται οι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και οι "γιορτές μίσους" των διάφορων "κομμουνιστοφάγων" με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, όπως αποκαλύπτει η στάση της κυβέρνησης σε σχετική παρέμβαση του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  6
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Αίρει το "βέτο" η κυβέρνηση

Την άρση του "βέτο" για την κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας επιβεβαίωσε χτες, επί της ουσίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, συνδέοντας την κυβερνητική "πρωτοβουλία", με την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον πρόσφατο σεισμό.


ΣΕΛ.  5
ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η... αποφασιστικότητα έφερε νέα παράταση

Για μια ακόμα βδομάδα παραπέμπεται το θέμα της λήψης πρακτικών μέτρων για τη συγκράτηση των τιμών στα καύσιμα, καθώς χτες η κυβέρνηση έδωσε νέα παράταση στις εταιρίες πετρελαιοειδών να προσαρμόσουν τις τιμές τους στα... συμφωνηθέντα - υποτίθεται - επίπεδα.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ