Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9667

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στόχος των δυνάμεων καταστολής το λαϊκό κίνημα και όχι το έγκλημα

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν να τοποθετηθούν επί της ουσίας του υπαρκτού προβλήματος της αύξησης της εγκληματικότητας, υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στο «παιχνίδι» που στοχεύει στην απόσπαση της συναίνεσής τους για την ένταση των αυταρχικών μέτρων.


ΣΕΛ.  3

ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ απαιτούν οι «επενδυτές»

Την προωθούμενη κατάπτυστη Σύμβαση Εργασίας φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης»

Μια πλευρά της προωθούμενης από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, αυτήν της πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ρ», παρουσιάζοντας τη Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα 25 νεοπροσληφθέντες λιμενεργάτες. Με τη Σύμβαση, η οποία αποτελεί ουσιαστικά νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ χτυπάει στην καρδιά τους τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των λιμενεργατών. Δημιουργεί εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας με στόχο να εξισώσει προς τα κάτω τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στα λιμάνια και να τους παραδώσει χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα στους επίδοξους «επενδυτές», τις πολυεθνικές, που ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι ολόκληρα τμήματα και υπηρεσίες των λιμανιών.

Οι κατάπτυστοι όροι της Σύμβασης αποκαλύπτουν τις πραγματικές στοχεύσεις της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των λιμανιών που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και εντείνει τώρα η ΝΔ. Μια ιδιωτικοποίηση που για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία των «επενδυτών», θα πλήξει συνολικά τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, γεγονός που επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ισχυρό ταξικό ανάχωμα στα σχέδια του κεφαλαίου και των κομμάτων του.


ΣΕΛ.  9

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα βάσανα περιμένουν τους Παλαιστίνιους

Μπορεί η απρόσμενη και εν μέρει σπάνια χιονόπτωση στη Δυτική Οχθη και η σχετική ηρεμία της χτεσινής μέρας να έδωσαν κάποιες στιγμές χαρούμενης ανάπαυλας στους Παλαιστίνιους νεολαίους της φωτογραφίας, αλλά τα γεγονότα και οι εξελίξεις συνεχίζουν την αδήριτη πορεία τους. Μετά την αναγγελία της δημιουργίας νέου εποικισμού του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη, άλλη μια είδηση προστέθηκε στην τεταμένη κατάσταση. Οπλισμό και πυρομαχικά στις δυνάμεις ασφαλείας, που πρόσκεινται στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, φέρεται να έστειλε η αιγυπτιακή ηγεσία, μετά από σχετική συμφωνία και με το Ισραήλ, προκειμένου να «αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τις ακραίες δυνάμεις». Η είδηση διαψεύστηκε από τον Πρόεδρο Αμπάς.


ΣΕΛ.  15


Associated Press

ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
«Πονοκέφαλος» για τον Μπους

«Βήματα, αλλά όχι τελικές αποφάσεις» σημειώνονται στις διαβουλεύσεις για τη χάραξη ή όχι μιας νέας τακτικής στην κατοχή του Ιράκ, όπως δήλωνε, χτες, ο Αμερικανός Πρόεδρος μετά από άλλον ένα γύρο επαφών με στενούς συνεργάτες του.


ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Δικομματικός «καυγάς» και για την Υγεία

Ενα νέο δικομματικό ρεσιτάλ υποκρισίας δόθηκε χτες από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, στο όνομα, δήθεν, της υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος Υγείας.


ΣΕΛ.  10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Στο απυρόβλητο η ασυδοσία των βιομηχάνων

Στη συγκρότηση ενιαίου μετώπου απαίτησης ριζικών αλλαγών στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων καλεί τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.


ΣΕΛ.  13
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
Επιταχύνει τα σχέδια των μεγάλων επιχειρήσεων

Την εισαγωγή και διάθεση κατεψυγμένου ψωμιού νομιμοποιεί νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, διευκολύνοντας ουσιαστικά την επιχείρηση άλωσης του χώρου από τους αρτοβιομήχανους.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ