Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9674

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η «απελευθέρωση» της Ενέργειας ζημιώνει σοβαρά τα λαϊκά συμφέροντα

Η «απελευθέρωση» της ενεργειακής αγοράς και το λαϊκό συμφέρον δεν ...«πάνε μαζί», τόνισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, χτες στη Βουλή, καταδείχνοντας με στοιχεία ότι η Ενέργεια δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ως κοινωνικό αγαθό, ούτε να στηρίξει μια ανάπτυξη υπέρ των εργαζομένων, όσο ακολουθείται ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης και της χρήσης της προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Παλεύουμε για ένα ρωμαλέο ενωτικό κίνημα, διεκδικητικό, που θα αποτρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 16 και όλους τους άλλους αντιδραστικούς νόμους στην εκπαίδευση

  • Στο επίκεντρο της προσοχής του λαού να είναι συνολικά ποια Παιδεία, ποια κοινωνία, ποια οικονομία θέλουμε. Η Παιδεία δεν είναι κάτι το αυτοτελές και το αποσπασμένο από τη συνολική πορεία της κοινωνίας.
  • Δεν πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα της Παιδείας, όπου δεν πρέπει να υπάρχει καμία ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Να μη χρειάζεται ούτε ένα ευρώ να πληρώνει ο γονιός από τη στιγμή που το παιδί θα πάει στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο ενιαίο σχολείο και το πανεπιστήμιο.
  • Το μέτωπο της Παιδείας είναι ένα μέτωπο του λαϊκού κινήματος, μέτωπο συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους επιστήμονες, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, με όλους όσοι ενδιαφέρονται για μια δημόσια δωρεάν λαϊκή Παιδεία.
  • Την Τετάρτη να κατακλυστεί το κέντρο της πρωτεύουσας, από κάθε γειτονιά, από κάθε τόπο δουλιάς, με τα συνδικάτα, με τους φορείς, που ο καθένας θα επιλέξει να ακολουθήσει. Ομάδες, παρέες, η γειτόνισσα με τη γειτόνισσα. Να ξεχειλίσει η Αθήνα.

ΣΕΛ.  8   -   13

ΠΑΜΕ
Υπόθεση της εργατικής τάξης η μόρφωση των παιδιών της

Σε εκατοντάδες χώρους δουλιάς και σχολεία έχουν προγραμματίσει, για σήμερα, περιοδείες και συζητήσεις με εργαζόμενους και νέους τα στελέχη του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και για την ανάγκη της πάλης για ενιαία δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Οι περιοδείες και συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στη Σιβιτανίδειο.


ΣΕΛ.  6  -  7


Associated Press

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Σκοτώνει» καθημερινά το ισραηλινό τείχος

Ο παλαιστινιακός λαός ζει σε άθλιες συνθήκες, φυλακισμένος ουσιαστικά στο τείχος της ισραηλινής κατοχής, κατάγγειλε η Αλέκα Παπαρήγα στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη στην Παλαιστίνη.


ΣΕΛ.  3
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Προαναγγελθέν ατύχημα

Με το δεξί του πόδι «πλήρωσε» οδηγός απορριμματοφόρου, το βράδυ του Σαββάτου, το επικίνδυνο αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των απορριμμάτων.


ΣΕΛ.  24
ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ - ΜΑΪΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
Η κορυφή του παγόβουνου...

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της «βιομηχανίας» παράνομων απαλλαγών στράτευσης, χωρίς ωστόσο να αγγίζει το όλο πλέγμα του ρουσφετιού, λούφας και αδιαφάνειας στις Ενοπλες Δυνάμεις.


ΣΕΛ.  21
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις

Σε αποφάσεις για κινητοποιήσεις στα τέλη Γενάρη κατέληξαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Τρικάλων, ακολουθώντας το παράδειγμα της Καρδίτσας.


ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ