Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9728

ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ
Μέτρα που πλήττουν το λαό

Η κυβέρνηση, υιοθετώντας τις αποφάσεις της Διάσκεψης Κορυφής της ΕΕ για τις κλιματικές αλλαγές, ανοίγει νέους ορίζοντες κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ με πρόσχημα τη λειψυδρία επιβάλλει καταστροφικά μέτρα για την ελληνική αγροτιά. Ανακοίνωση του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21

Αγώνας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου

Σε νέο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη 15 Μάρτη προχωρούν φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι

Μπορεί τυπικά να ψηφίστηκε ο νόμος - πλαίσιο, αλλά φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών. Συνελεύσεις στις σχολές, μπλόκα στους δρόμους και τους σταθμούς, συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις αύριο Πέμπτη είναι ήδη προγραμματισμένα και δίνουν τον τόνο αυτής της συνέχειας. Η μεγαλύτερη συσπείρωση δυνάμεων, η ένταση και μαχητικοποίηση της πάλης μπορούν να δώσουν συνέχεια στο κίνημα που μπορεί να καταστήσει το νόμο ανενεργό. Ο λαός έχει δικαίωμα και υποχρέωση να καταργεί στην πράξη τους αντιλαϊκούς νόμους, κόντρα σε κάθε είδους σχέδια επιτελείων και μηχανισμών συκοφάντησης ή τρομοκράτησης του αγώνα τους. Οπως κατάφεραν να τσαλακώσουν το νόμο στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού, έτσι στοχεύουν και στην πλήρη κατάργησή του.


ΣΕΛ.  8   -   9

Σταθμός «Ειρήνη»
Σταθμός «Ειρήνη»
Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας

Eurokinissi

Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας
Συνεχής, καθημερινή πάλη

Φοιτητές και σπουδαστές πληθαίνουν τις καθημερινές πολύμορφες πρωτοβουλίες και συνεχίζουν τον αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Χτες, το Πανελλαδικό Συντονιστικό ΤΕΙ και ο Σύλλογος Σπουδαστών της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) απέκλεισαν συμβολικά το σταθμό «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ. Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, ενώ πολύμορφες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.


Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στις 12.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους), με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Παιδεία και η κλιμακούμενη καταστολή σε βάρος του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος».



Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Σε συγκέντρωση, την Παρασκευή 16 Μάρτη, 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούν ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΕΕΔΔΑ και πλήθος μαζικών φορέων και κινήσεων.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους σήμερα

Περιφερειακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα (10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης), στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Πρέβεζα διοργανώνουν σήμερα οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες.


ΣΕΛ.  11
Κηδεύτηκε χτες ο Στρατής Τσαμπής

Τυλιγμένος με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, του Κόμματος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή, έφυγε χτες το μεσημέρι για το τελευταίο του ταξίδι ο Στρατής Τσαμπής.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ