Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9751

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πολύμορφες εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και οι οργανώσεις που συσπειρώνονται σ' αυτό μαζικά και μαχητικά προχωρούν στην οργάνωση μιας σειράς αγωνιστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, με κορύφωση την 24ωρη απεργία, τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημαρχείου την Τρίτη 1η Μάη και την πορεία που θα ακολουθήσει.


ΣΕΛ.  13

Στήνουν ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ των πραγματικών αιτιών και ενόχων

Οι αρμόδιες αρχές πάνε να φορτώσουν όλες τις ευθύνες στο πλήρωμα. Σε ένταση της πάλης των ναυτεργατών, για να προστατέψουν τη ζωή τους και να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική, καλούν τα Σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων»

«Μπάζουν» οι έρευνες για τα αίτια του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND». Αυτό επιβεβαιώνουν συγκεκριμένα στοιχεία, όπως:

1. Μία βδομάδα μετά το ναυάγιο οι αρμόδιες αρχές - εισαγγελέας και Λιμεναρχείο Σαντορίνης - ακόμα δεν έχουν ορίσει πραγματογνώμονες, κάτι που, όπως προβλέπεται από την ποινική δικονομία σε περιπτώσεις τέτοιων ναυαγίων όπως του «SEA DIAMOND», θα έπρεπε να είχε γίνει από το Μ. Σάββατο, όταν ο εισαγγελέας Νάξου άσκησε τις διώξεις κατά παντός υπευθύνου και στη συνέχεια έστειλε τη δικογραφία στο Λιμεναρχείο.

2. Οι αρμόδιοι δε φρόντισαν εγκαίρως, και με την εκκίνηση της διαδικασίας της έρευνας και της προανάκρισης, να προμηθευτούν και να διαφυλάξουν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν στο πλοίο, τόσο από την ιδιωτική εταιρεία «Νορβηγικός Νηογνώμονας», όσο και από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ, τους ελεγκτικούς δηλαδή μηχανισμούς που προμήθευαν με πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και ασφάλειας το πλοίο.

3. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, αποφάσισε να διενεργηθεί «προανάκριση από Ανώτατο Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος», πρώην Διευθυντή του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που θεωρείται ο πλέον αναρμόδιος για κάτι τέτοιο, αφού είναι Κλαδάρχης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, αντί για τον καθ' ύλην αρμόδιο που προφανώς είναι ο Κλαδάρχης του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων.


ΣΕΛ.  10  -  11

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μήνυμα αγώνα από τη Βενεζουέλα

Εργαζόμενες, γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο εργατικό, στο αγροτικό, στο νεολαιίστικο κίνημα, μανάδες, φοιτήτριες, νέες από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 14ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, που ολοκληρώθηκε χτες στο Καράκας της Βενεζουέλας. Αντάλλαξαν εμπειρίες από τον αγώνα των λαϊκών κινημάτων και των γυναικών σε κάθε χώρα. Πολύ γόνιμη ήταν η παρέμβαση της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, που υπογράμμισε την ανάγκη της οργάνωσης και συμμετοχής των γυναικών στον αγώνα του εργατικού λαϊκού κινήματος, με στόχο την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ενάντια στον ιμπεριαλισμό.


ΣΕΛ.  15


ΚΚΕ
Να εξεταστεί το «θερμοκήπιο» των σκανδάλων

Να εξεταστεί το όλο σύστημα που λειτουργεί σαν «θερμοκήπιο» παραγωγής σκανδάλων και κακοδιαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ζητά το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Δοκιμαστήρια κατασταλτικών μέτρων τα γήπεδα

Σε δοκιμαστήρια κατασταλτικών μέτρων μετατρέπονται τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, στο όνομα της αντιμετώπισης της βίας.


ΣΕΛ.  3
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι στρατηγοί θέλουν εισβολή στο Β. Ιράκ

Ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ ζήτησε εισβολή στο Ιράκ, ενώ ο κυβερνήτης της Ιστανμπούλ Μουαμέρ Γκιουλέρ, απαγόρευσε(!) την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Αριστεράς στην πλατεία Ταξίμ.


ΣΕΛ.  16
ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟ»
Υποκρισία και διαπιστευτήρια στην ΕΕ

ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ