Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9829

24ΩΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ «ΖΩΝΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ
Ξεσηκώθηκαν οι εργάτες στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων

Eurokinissi

Εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ναυτεργάτες, οικοδόμοι, εκπρόσωποι από όλους τους κλάδους εργαζομένων του Πειραιά ξεσηκώθηκαν χτες ενάντια στους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργοδότες και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που, στο όνομα του κέρδους, «ματώνουν» τη Ζώνη και κάθε τόπο δουλιάς, στέλνοντας εργάτες στον τάφο. Επίκαιρη Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε χτες το ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  15

ΕΞΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για τη σωτηρία των δασών

Εξι συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση των δασών, διατύπωσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, για να αντιμετωπιστούν οι διαχρονικές, ουσιαστικές αιτίες που οδηγούν στους εμπρησμούς ή στην εκμετάλλευση των καμένων εκτάσεων.

1. Να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι και η αναδάσωση να συμπεριλάβει όλες τις καμένες εκτάσεις και όχι μόνο αυτές που τυπικά έχουν χαρακτηριστεί ως δασικές. Να θεωρηθεί παράνομη η οικοπεδοποίηση των δασικών εκτάσεων με τα κτίσματα που περιέχουν.

2. Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία, ακόμα και με τη μορφή της δήμευσης, ιδιοκτησίες που έχουν αποκτηθεί με διάφορους τρόπους, από οικοδομικούς συνεταιρισμούς, άλλες εταιρείες ή την Εκκλησία.

3. Να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν για κάποια μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε πράσινο (π.χ. Βοτανικός, Ελαιώνας, Φαληρικό Δέλτα, Ελληνικό, Δάσος Συγγρού, Φιλαδέλφεια, Πάρκο Βασιλίσσης, Βεΐκου, Ηλιούπολη). Ανάλογη πρόβλεψη για όλες τις περιοχές της χώρας.

4. Να θεωρούνται βλαπτικοί και καταργημένοι οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αποχαρακτήρισαν εκατομμύρια στρέμματα δάσους.

5. Να θεωρηθεί βλαπτικός ο εκτελεστικός νόμος του 2003, που εφαρμόζει η ΝΔ σήμερα. Να σταματήσει η αντιδασική συνταγματική αναθεώρηση της ΝΔ.

6. Ειδικότερα για την Πάρνηθα, το καθεστώς του Εθνικού Δρυμού να συμπεριλάβει και την ευρύτερη περιοχή στο Τατόι.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΠΑΜΕ: Αύριο Πέμπτη οι κινητοποιήσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Η μία φωτιά ξεσπά μετά την άλλη σε όλη τη χώρα. Χτες ξέσπασαν πάνω από 30, με πιο σοβαρές τις πυρκαγιές στην Αρχαία Κόρινθο, όπου ένας πυροσβέστης υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, στην Αχαΐα, στη Σαλαμίνα και τον Εβρο. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών και δίνει βορά δάση και δασικές εκτάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να σταματήσει. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει, αύριο Πέμπτη, συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια σ' αυτήν την πολιτική και καλεί το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι διακοπές είναι δικαίωμα!

Συνέντευξη Τύπου για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ΚΝΕ το επόμενο διάστημα, θα δώσει ο γραμματέας του ΚΣ της Οργάνωσης, αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3
ΕΡΓΑΤΕΣ «ΚΑΖΗΣ»
Απλήρωτοι επτά ολόκληρους μήνες

Σε νέα 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργάτες της επιχείρησης «ΚΑΖΗΣ» στο Κρυονέρι. Απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων επτά ολόκληρων μηνών και το δικαίωμά τους στη δουλιά.


ΣΕΛ.  13
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Ερχεται δεύτερο «χαράτσι»

Μετά τις αυξήσεις στα τιμολόγια νυχτερινού ρεύματος από τον περασμένο Απρίλη, η κυβέρνηση ετοιμάζει αυξήσεις και στα υπόλοιπα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης.


ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εξαντλούνται τα αποθέματα νερού

Οξύνεται μέρα με τη μέρα το πρόβλημα της λειψυδρίας στη Θεσσαλία και οι αγρότες, που δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, βρίσκονται σε απόγνωση.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ