Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9841

ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου

Νέες ευκαιρίες κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο δημιουργεί το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Το σχέδιο, που θα κατατεθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το Φθινόπωρο, έρχεται να ολοκληρώσει όσα ήδη προβλέπουν τα ειδικά χωροταξικά για Τουρισμό, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Βιομηχανία, που - μεταξύ άλλων - δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν τουριστικές εγκαταστάσεις σε ορεινούς όγκους, δάση και παραλίες της χώρας.


ΣΕΛ.  8

ΚΚΕ: Να δοθούν τώρα ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ στους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους

Δέσμη προτάσεων από το ΚΚΕ, οι οποίες δίνουν πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις στα κατεστραμμένα αγροτικά νοικοκυριά της Αιγιάλειας, που επιπλέον πλήττονται και από την «Κοινή Αγροτική Πολιτική» (ΚΑΠ)

Το ΚΚΕ απαιτεί:

  • Να αποζημιωθούν πλήρως και εντός τριμήνου οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι και όχι να παραπέμπονται στις εγκρίσεις της ΕΕ, όπως κάνει η κυβέρνηση.
  • Να αποζημιωθεί όλο το κατεστραμμένο αγροτικό κεφάλαιο. Να αποζημιώνονται κατ' έτος οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την απώλεια εισοδήματος και για χρονικό διάστημα ανάλογα με το προϊόν, τουλάχιστον για μια πενταετία οι ελαιοπαραγωγοί.
  • Να δοθεί ολική αποζημίωση για τα κατεστραμμένα σπίτια, για τις αποθήκες και για τις αγροτικές υποδομές.
  • Να χαριστούν τα υπόλοιπα δάνεια που είχαν δοθεί στους σεισμόπληκτους. Να «παγώσει» η πληρωμή των άλλων δανείων. Να χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια με άτοκη πενταετή περίοδο για αποκατάσταση των γεωργικών δραστηριοτήτων.
  • Να αναδασωθούν άμεσα όλες οι καμένες εκτάσεις και να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των καμένων από τις πλημμύρες.

ΣΕΛ.  7

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 15η ΜΕΡΑ
Νέες εστίες στο Γράμμο

Η φωτιά στο Γράμμο συνεχίζει για 15η μέρα το καταστροφικό της έργο. Συνεχείς ήταν χτες μετά το μεσημέρι οι αναζωπυρώσεις και οι νέες εστίες φωτιάς στις περιοχές Κοτύλη, Κυψέλη, Γούλιο, Λιβάδια και Κόζακα, στους Δήμους Νεστορίου και Αρένων Καστοριάς.

Η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη. Εκκλήσεις για βοήθεια από τους κατοίκους. Ανακοίνωση - καταγγελία της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9


ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Η γνώση είναι κοινωνικό προϊόν

Κατηγορηματικό ΟΧΙ του ΚΚΕ στην υποταγή της έρευνας και της τεχνολογίας στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου, όπως επιτάσσει το σχετικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου άρχισε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


ΣΕΛ.  3
ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Με τον αγώνα τους γονείς και εργαζόμενοι απέσπασαν κονδύλια που εξασφαλίζουν τη λειτουργία των πέντε Παιδικών Σταθμών. Εφαλτήριο για ένταση της πάλης για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.


ΣΕΛ.  15
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Παρέμβαση βουλευτών του ΚΚΕ για τις ελλείψεις

Τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υποδομών στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», έφεραν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας βουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  14
ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Χάνουν και τη σοδειά τους!

Στις οδυνηρές συνέπειες από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ προστέθηκαν και οι ανεπανόρθωτες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών από τις πυρκαγιές, τη λειψυδρία κλπ.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ