Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9853

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Γρανάζι στη μηχανή της εργοδοτικής κερδοφορίας

Αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς, δουλεύουν όσο θέλει ο εργοδότης. Αυτή είναι η πραγματικότητα που κρύβεται κάτω από την «πρακτική άσκηση» χιλιάδων σπουδαστών, που αυτές τις μέρες κατακλύζουν τις ξενοδοχειακές μονάδες όλης της χώρας. Εκεί όπου η βιτρίνα της χλιδής δεν μπορεί να σκεπάσει την άγρια εργασιακή εκμετάλλευση.


ΣΕΛ.  10

Στις εκλογές ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ο λαός ψηφίζοντας ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η δυνατή επιλογή για το λαό, ακριβώς γιατί ένα ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα μπορούν να βάλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά σχέδια, γιατί το ΚΚΕ εκφράζει και μάχεται για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων

  • Είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ αναδειχτεί στην κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές, τα λαϊκά στρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα ολομέτωπη επίθεση στο Ασφαλιστικό, στο Εισόδημα, στα Εργασιακά, στην Παιδεία, στην Υγεία.
  • Οι εργαζόμενοι της πόλης και του χωριού, οι νέοι και οι νέες, δεν πρέπει να έχουν τον παραμικρό δισταγμό να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Καμία προσμονή: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Ας αλλάξουν επιλογή οι εργαζόμενοι.
  • Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι αυτό που φοβίζει την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, γιατί γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ εκφράζει τη λαϊκή ανυπακοή και σηματοδοτεί τη λαϊκή αντεπίθεση. Γνωρίζουν ότι ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα μπορούν να βάλουν εμπόδια στα σχέδιά τους.
  • Το ΚΚΕ εκφράζει και μάχεται για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων. Εχει πολιτική συμμαχιών και πρόταση διεξόδου, που αναδεικνύει το λαό σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Το ΚΚΕ εμπιστεύεται τη λαϊκή δύναμη, το λαϊκό δίκιο και προοπτική.

ΣΕΛ.  3

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Τις μετατρέπουν σε μισθοφορικό στρατό

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι συνέχεια της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και σε κάθε επιμέρους ζήτημα ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Στις αναπροσαρμογές που συντελούνται, τα τελευταία χρόνια, στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε επίπεδο αμυντικού δόγματος και σε επίπεδο δομής διοίκησης και δομής δυνάμεων, με έμφαση στη μετατροπή τους όλο και περισσότερο σε μισθοφορικές, αποτυπώνεται με απόλυτη πιστότητα όλο το πλέγμα της συμμετοχής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδήγησαν και συνεχίζουν να οδηγούν τη χώρα δέσμια στο νέο ΝΑΤΟικό δόγμα περί «ασύμμετρων απειλών» και «αντιτρομοκρατικού πολέμου» και σε εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις (στη φωτ. Ελληνες στρατιώτες στο Κόσσοβο).


ΣΕΛ.  6  -  7


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 81 χρόνια από την ίδρυση του ΑΚΕΛ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 81 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΚ - ΑΚΕΛ, η ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε μήνυμα προς την ΚΕ του ΑΚΕΛ.


ΣΕΛ.  8
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
«Είμαστε σύγχρονες σκλάβες»!

Ο «Ρ» στήνει κουβέντα με μερικές καθαρίστριες δίπλα από το νοσοκομείο όπου δουλεύουν, στο σχόλασμα της βάρδιας. Οι εμπειρίες που καταθέτουν οι γυναίκες γίνονται καταπέλτης.


ΣΕΛ.  11
ΚΛΑΔΟΣ «ΦΑΡΜΑΚΑ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ»
Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τα κέρδη

Οι ανατιμήσεις στα φάρμακα αυξάνουν τα κέρδη. Οι 238 εταιρείες του κλάδου κατέγραψαν το 2006 αύξηση κερδών 18,6%!


ΣΕΛ.  15
ΕΣΘΟΝΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Διακρατική συνεργασία» το χιτλερικό «παιχνίδι»

«Βήμα στην υπόθεση της διακρατικής συνεργασίας», χαρακτηρίζει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Αμυνας την αναβίωση, μέσω του «πολεμικού παιχνιδιού», του έργου χιτλερικής ομάδας.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ