Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9870

Να εκφραστεί εκλογικά Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
  • Φοιτητές και σπουδαστές είναι στην ίδια μοίρα με όλους τους υπόλοιπους νεολαίους, δεν είναι αποσπασμένοι από την κοινωνία των εκμεταλλευτών. Κάποιοι μιλάνε για τη γενιά του άρθρου 16 που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο κίνημα και στις εκλογές, αλλά το κίνημα των φοιτητών δεν ταυτίζεται γενικά με ολόκληρη τη νέα γενιά.
  • Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα δικαιώματα και αυτών των παιδιών που στα 15 και 16 χρόνια σταματούν το σχολείο, ή οδηγούνται βίαια στις διάφορες επαγγελματικές σχολές και στα επαγγελματικά λύκεια, ή αναγκάζονται να πηγαίνουν στα νυχτερινά σχολεία και να δουλεύουν το πρωί. Των αγροτόπουλων που θα είναι λίγο εργάτες γης λίγο οικοδόμοι, των παιδιών των αστικών κέντρων που ζουν σε αντίξοες συνθήκες, των μεταναστόπουλων.
  • Οι «νέες» ιδέες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τα φοιτητοδάνεια, η κινητικότητα ανάμεσα στην εργασία και την ανεργία, η Μπολόνια - μήτρα των αντιδραστικών πολιτικών στην Παιδεία, η «ευελφάλεια» με μερικό μισθό, θέλουν πιο φθηνή εργατική δύναμη με νέους όρους στυγνής εκμετάλλευσης.
  • Το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο έχουν την εξουσία στα χέρια τους, θέλουν να τη θωρακίσουν από το λαϊκό κίνημα, το νεανικό κίνημα που τους αμφισβητεί. Η νέα γενιά πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες της ξεκαθαρίζοντας τι είναι νέο και τι παλιό στην εμφάνιση, με το αντιδραστικό και βάρβαρο περιεχόμενο και να το κάνει και στην εκλογική μάχη.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα οι συγκεντρώσεις σε Γιάννενα και Λάρισα

Σε κάθε γωνιά της χώρας, σε κάθε χώρο δουλιάς και γειτονιά οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη των εκλογών. Για να φτάσει παντού η φωνή του Κόμματος. Για να μη χαθεί καμιά ψήφος. Οι υποψήφιοι, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ συμμετέχουν σε εκατοντάδες περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες δραστηριότητες σ' ολόκληρη τη χώρα (Φωτoγραφία από περιοδεία στην τεχνική βάση του ΟΣΕ του Γιάννη Πρωτούλη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιου βουλευτή στη Β' Αθήνας). Σήμερα οι κεντρικές συγκεντρώσεις στα Γιάννενα στις 8 μ.μ. όπου θα μιλήσει ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, και στη Λάρισα στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ