Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9886

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ για να ματαιώσει τα άγρια σχέδια - να αποσπάσει κάποιες λύσεις - να ξεκινήσει το ποτάμι αμφισβήτησης του συστήματος

Δράση από τώρα για να προλάβουμε πριν καν ξεκινήσει η κοροϊδία του «κοινωνικού διαλόγου», πριν ετοιμάσει η κυβέρνηση τα νέα αντιλαϊκά σχέδια νόμων

  • Πρέπει να προλάβουμε, πριν καν ξεκινήσει ο ψευδεπίγραφος κοινωνικός διάλογος, πριν ετοιμάσει η κυβέρνηση σχέδια νόμων στη Βουλή. Να διεκδικήσουμε λύσεις ελάφρυνσης από τα μεγάλα βάσανα που έχει ο λαός, να αντιτάξουμε τις δικές μας θέσεις για τους μισθούς, τα μεροκάματα, τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία για μια σειρά άλλα ζητήματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα, εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, όπως π.χ. της «Ολυμπιακής» που απειλείται άμεσα.
  • Το καινούριο που μπορεί να εμφανιστεί σήμερα, είναι ο κοινός αγώνας των εργατοϋπαλλήλων με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη μικρομεσαία αγροτιά, ένα ενιαίο μέτωπο πάλης. Αυτό το ενιαίο μέτωπο πάλης μπορεί να ματαιώσει τα πιο άγρια σχέδια, μπορεί να αποσπάσει κάποιες λύσεις και σε τελευταία ανάλυση να ξεκινήσει ένα ποτάμι, να αμφισβητήσει αυτούς τους δύο πυλώνες του πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι το νέο και το καινούριο και σε αυτό το έδαφος τα άλλα κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, της οικολογίας μπορούν να έχουν μια ορισμένη αποτελεσματικότητα.

Associated Press

ΙΡΑΚ
Η κατοχική «απελευθέρωση» έφερε και χολέρα

Περισσότερα από 1.500 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στο Ιράκ, και κυρίως στις βόρειες κουρδικές περιοχές, εκ των οποίων τα 10 θανατηφόρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμισε, χτες, ότι ευθύνεται το κατεστραμμένο, από τις κατοχικές επιχειρήσεις, υδροδοτικό δίκτυο, γεγονός που καθιστά άμεσο τον κίνδυνο ξεσπάσματος επιδημίας, αν δε ληφθούν επείγοντα μέτρα. Ολα αυτά, τη στιγμή, που η «κυβέρνηση» Μάλικι, μετά τα «μεγάλα λόγια» κατά των μισθοφορικών εταιρειών, επέτρεψε, χτες, ανεπισήμως την περιορισμένη λειτουργία της «Blackwater», μετά την, εν ψυχρώ, δολοφονία την Κυριακή τουλάχιστον 11 πολιτών.


ΣΕΛ.  13


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παραλίγο τραγωδία από διαρροή φυσικού αερίου

Γεωτρύπανο χτύπησε αγωγό της ΔΕΠΑ σε εργοτάξιο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και ακολούθησε διαρροή φυσικού αερίου. Εκκενώθηκαν σχολεία και η αφετηρία των λεωφορείων. Αμεση παρέμβαση από το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  10
ΝΕΡΟ - ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
Εξασθενές χρώμιο και στο Φάρο Αυλίδας!

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα με τις περιοχές, όπου ανιχνεύεται εξασθενές χρώμιο στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, γεγονός που καθιστά το νερό δηλητήριο. Στη λίστα προστέθηκε και ο Φάρος Αυλίδας.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ